HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Arbetarebostadsfonden vill höja hyran

Stockholm Nästa år vill Arbetarebostadsfonden höja hyran med 1,9 procent. Det är lika mycket som de allmännyttiga bolagen i Stockholm. Förra året drogs yrkandet tillbaka.

Yrkandet ligger något lägre än de tre stora kommunala bolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder yrkat. De är liksom Arbetarebostadsfonden med i både de allmännyttiga bolagens organisation Sabo och Fastighetsägarna, som samlar de privata hyresvärdarna.

I förra årets förhandling drog fonden tillbaka sitt krav på hyreshöjning och resultatet blev oförändrade hyror. Årets förhandlingar har ännu inte startat.

Läs ocksåArbetarbostadsfonden höjer hyran på Södermalm med 30 procent

– Vi har inte haft första träffen med dem än. Det finns ingenting i bokföringen som visar att de behöver höja hyran, säger Fredric Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

– I år behöver vi höja hyrorna. Det är kostnadsökningar på värme, vatten och personalkostnader vi har både i år och nästa år som är orsaken, säger Patrik  Huldt, vd på Arbetarebostadsfonden.

Hyresyrkandet är lika högt för samtliga av stiftelsens områden, där största delen av beståndet finns i innerstan.

Läs ocksåBostadsbyte stoppat - hyresgäst var inte "arbetare"
Läs också För lite kläder – då förlorade hyresgästen kontraktet Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.