Annons

Arbetarebostadsfonden vill höja hyran

Stockholm Nästa år vill Arbetarebostadsfonden höja hyran med 1,9 procent. Det är lika mycket som de allmännyttiga bolagen i Stockholm. Förra året drogs yrkandet tillbaka.

Yrkandet ligger något lägre än de tre stora kommunala bolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder yrkat. De är liksom Arbetarebostadsfonden med i både de allmännyttiga bolagens organisation Sabo och Fastighetsägarna, som samlar de privata hyresvärdarna.

I förra årets förhandling drog fonden tillbaka sitt krav på hyreshöjning och resultatet blev oförändrade hyror. Årets förhandlingar har ännu inte startat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har inte haft första träffen med dem än. Det finns ingenting i bokföringen som visar att de behöver höja hyran, säger Fredric Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

Annons

– I år behöver vi höja hyrorna. Det är kostnadsökningar på värme, vatten och personalkostnader vi har både i år och nästa år som är orsaken, säger Patrik  Huldt, vd på Arbetarebostadsfonden.

Hyresyrkandet är lika högt för samtliga av stiftelsens områden, där största delen av beståndet finns i innerstan.

Annons
Läs ocksåArbetarbostadsfonden höjer hyran på Södermalm med 30 procent
Läs också Bostadsbyte stoppat - hyresgäst var inte "arbetare" För lite kläder – då förlorade hyresgästen kontraktet Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.