Annons

Arno tar striden i efterhand

Lysekil När Arno de Cloux flyttade in på Badhusberget reagerade han genast på innerdörrarna. De hade repor, hål och glasskärvor stack upp. – Jag kunde inte ha dem uppe. Det gick inte an, utbrister Arno.

​Arno flyttade till Lysekilsbostäder våren 2000. Enligt Arno sa förvaltaren redan då att han skulle försöka åtgärda dörrarna. Svaret blev samma när Arno påminde.
– Efter några månader ställde jag ner dem i källaren.
Hem & Hyra har sett foton på de illa tilltygade dörrarna. Enligt ett besiktningsprotokoll fanns en anmärkning redan när Arno flyttade in.

Hyreslagen säger att värden ska fixa brister. Men som boende måste man aktivt yrka på sin rätt. Att gå till hyresnämnden är ett sätt. Arno flyttade.
– Jag blev nog lite hemmablind. Men när jag skulle flytta slog det mig hur illa det var med dörrarna, säger han som förklaring till varför han inte drev saken hårdare under sin tid som hyresgäst.
Han vill ändå belysa frågan nu, för att andra ska slippa tjata.
– Man ska inte behöva slå näven i bordet, allmännyttan borde ha pengar till underhåll.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
När Arno flyttade in fanns redan en anmärkning om att en dörr var repig sedan tidigare. Åtgärdas inte anmärkningar innan det kommer en ny hyresgäst?
– Det beror på. Oftast är ju en ny hyresgäst redan på ingång. Varför de inte byttes ut vet jag inte, det är ju trots allt några år sedan, säger Lysekilsbostäders förvaltare Micael Melin.
Du har sett bilderna på Arnos dörrar. Finns det någon förklaring till varför de inte byttes?
– Nej, faktiskt inte. Förmodligen har vi uppfattat det som att han inte hade behov av dörrarna eftersom han ställt dem i förrådet. 
Hur borde Arno ha agerat?
– Enklast hade varit om han vänt sig till vår felanmälan. Jag har inget minne av att han klagat, men om han vänt sig till mig borde jag ha gått vidare. Ärendet har hamnat galet helt enkelt, säger Micael Melin.

Annons
Läs också Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.