Annons

Aros-Gävles ordförande nekar omval

Gävleborg ​Börje Larsson, Gävle, har meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval som regionordförande i Hyresgästföreningen Aros-Gävle. "Jag är den förste ordförande som går utan att det finns en skandal bakom", säger Börje Larsson som varit aktiv i föreningen sedan 1975.

​Börje Larsson valdes till ordförande efter att regionordföranden och flera medlemmar från föreningarna i Uppsala-Knivsta och Västerås som satt  i regionstyrelsen, tvingades avgå i fjol.

– Det var jobbigt med turbulensen efter fadäserna eller vad man ska kalla det som skedde i de båda föreningarna. Men nu har de nya styrelserna fått ansvarsfrihet så nu har vi lagt det bakom oss, säger Börje Larsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En bra regionordförande ska vara socialt kompetent, ha ett frimodigt sinne och inte vara någon stel byråkrat, menar Börje Larsson som nyss valdes till revisor i Gävleföreningen. Han lämnar alltså inte Hyresgästföreningen, där han också varit anställd på olika nivåer och förtroendevald i snart 40 år på lokal-, förenings- och regional nivå, helt och hållet ännu.

Annons

– Nej, man får ju inte bli helt sysslolös! Och jag har ju min firma också och uppdrag i Familjeslanten i Gävle, säger Börje Larsson.

Ny regionordförande för Aros-Gävle väljs på årsmötet i Uppsala 16 april.

Annons
Läs ocksåHär är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022
Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Här slipper hyresgästerna hyreshöjning 2021 Många hyror fortfarande inte klara i regionen Hyresgäster rättslösa vid brand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.