HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Arvika inför ”rättvis hyra”

Arvika Snart sjösätts det nya hyressättningssystemet som ska ge rättvisare hyra i Arvika. Hyresgäster kommer få höjd, sänkt eller oförändrad hyra.

Under närmare två år har Hyresgästföreningen och Arvika fastighets arbetat med att förändra på vilka premisser hyrorna sätts.

Till sin hjälp har man tagit hyresgästerna som fått sätta poäng och svara på frågor om sitt boende och vad man värderar högt och lågt i sitt boende.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– På det här sättet är det meningen att hyrorna ska bli rättvisare samtidigt som det ska vara lättare att förstå varför man har den hyra man har. Läget – alltså hur nära man har till service och kommunikationer, ytmaterial, ålder, standard och storleken på bostaden spelar in, säger Ida Kasselstrand som är förhandlare på Hyresgästföreningen i Karlstad.

Under nästa vecka kommer hyresgästerna i Arvika få information om de nya hyrorna.

Arvika fastighets är det andra bolaget i Värmlands län som inför systemet som också kallas systematisk hyressättning. Först ut var Kristinehamn. 

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

Hyresgästerna kommer att kallas till informationsmöte.

I Örebro län har Karlskogahem infört rättvis hyra och Örebrobostäder står på tur. Men där har de privata fastighetsägarna satt sig på tvären vilket gjort att arbetet dragit ut på tiden.

 

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna
Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.