Annons

Arvika inför ”rättvis hyra”

Arvika Snart sjösätts det nya hyressättningssystemet som ska ge rättvisare hyra i Arvika. Hyresgäster kommer få höjd, sänkt eller oförändrad hyra.

Under närmare två år har Hyresgästföreningen och Arvika fastighets arbetat med att förändra på vilka premisser hyrorna sätts.

Till sin hjälp har man tagit hyresgästerna som fått sätta poäng och svara på frågor om sitt boende och vad man värderar högt och lågt i sitt boende.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– På det här sättet är det meningen att hyrorna ska bli rättvisare samtidigt som det ska vara lättare att förstå varför man har den hyra man har. Läget – alltså hur nära man har till service och kommunikationer, ytmaterial, ålder, standard och storleken på bostaden spelar in, säger Ida Kasselstrand som är förhandlare på Hyresgästföreningen i Karlstad.

Under nästa vecka kommer hyresgästerna i Arvika få information om de nya hyrorna.

Annons

Arvika fastighets är det andra bolaget i Värmlands län som inför systemet som också kallas systematisk hyressättning. Först ut var Kristinehamn. 

Läs ocksåSå svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand”Balder äger stjärnhusen i Frölunda. Niklas Dabrowski är bolagets huvudförhandlare. Ann Svensson är chef för bostadsuthyrning och hyresförhandling på Stena Fastigheter Göteborg.

Hyresgästerna kommer att kallas till informationsmöte.

I Örebro län har Karlskogahem infört rättvis hyra och Örebrobostäder står på tur. Men där har de privata fastighetsägarna satt sig på tvären vilket gjort att arbetet dragit ut på tiden.

Annons

 

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.