Annons

Arvika inför ”rättvis hyra”

Arvika Snart sjösätts det nya hyressättningssystemet som ska ge rättvisare hyra i Arvika. Hyresgäster kommer få höjd, sänkt eller oförändrad hyra.

Under närmare två år har Hyresgästföreningen och Arvika fastighets arbetat med att förändra på vilka premisser hyrorna sätts.

Till sin hjälp har man tagit hyresgästerna som fått sätta poäng och svara på frågor om sitt boende och vad man värderar högt och lågt i sitt boende.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– På det här sättet är det meningen att hyrorna ska bli rättvisare samtidigt som det ska vara lättare att förstå varför man har den hyra man har. Läget – alltså hur nära man har till service och kommunikationer, ytmaterial, ålder, standard och storleken på bostaden spelar in, säger Ida Kasselstrand som är förhandlare på Hyresgästföreningen i Karlstad.

Under nästa vecka kommer hyresgästerna i Arvika få information om de nya hyrorna.

Annons

Arvika fastighets är det andra bolaget i Värmlands län som inför systemet som också kallas systematisk hyressättning. Först ut var Kristinehamn. 

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hyresgästerna kommer att kallas till informationsmöte.

I Örebro län har Karlskogahem infört rättvis hyra och Örebrobostäder står på tur. Men där har de privata fastighetsägarna satt sig på tvären vilket gjort att arbetet dragit ut på tiden.

Annons

 

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.