Annons

Avstängd Hennig polisanmäler HGF

Lycksele ​Hyresgästföreningens förbundsstyrelse har stängt av Peter Hennig från hans uppdrag som ersättare i Västeråsföreningens provisoriska styrelse. Orsaken är att Hennig representerar ett fastighetsföretag, Agro Mark, vars fastigheter i Kristineberg ligger under tvångsförvaltning efter ett beslut i Hyresnämnden.

​Det var vid årsmötet i juni som Peter Hennig valdes till ersättare i Hyresgästföreningens Västeråsstyrelse. Samtidigt var Hennig förvaltare för sin frus sons fastigheter i Kristineberg i Lycksele kommun. Fastigheter där elen stängts av på grund av obetalda räkningar och där även vattnet var på väg att stängas av och där Hyresnämnden till slut beslutade om tvångsförvaltning.

Annons
 
– Man kan inte vara förtroendevald i Hyresgästföreningen och samtidigt representera en oseriös hyresvärd säger Hyresgästernas förbundsordförande Barbro Engman.
 
HGF:s förbundsstyrelse beslutade att stänga av Peter Hennig från uppdraget i föreningen. Hennig liknar beslutet vid ”kalla kriget”, och får tankar om DDR och Sovjetunionen.
 
– Barbro Engman har inga rättigheter att införa yrkesförbud. Jag har fullständiga rättigheter att vara juridisk konsult åt ett bolag utan att det ska inverka på min verksamhet i Hyresgästföreningen.
 
– Engman kan inte visa på en enda paragraf i stadgarna som grund för detta beslut, säger Hennig som tänker låta en jurist titta på avstängningen.
 
Barbro Engman hänvisar dock till paragraf 2.5 i Hyresgästföreningens stadgar:
Om särskilda skäl föreligger kan förbundsstyrelsen besluta att medlem för viss tid eller tills vidare inte får inneha förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen eller ha uppdrag i sådan lokal verksamhet som avses i § 4 sista stycket.
 
– Det handlar ju om ett förtroendeuppdrag, säger Engman, som anser att Hennigs kopplingar till bolaget inte kan förenas med uppdrag i Hyresgästföreningen.
 
– Vad ska de berörda hyresgästerna tro om föreningen om en sådan som Hennig har förtroendeuppdrag?
 
Hennig har svarat genom att polisanmäla Hyresgästföreningens regionstyrelse i Aros/Gävle.
 
– Jag har kommit med uttalanden som gjort mig obekväm i föreningen. Man har hängt ut de tidigare styrelsemedlemmarna och kallat dem för kriminella trots att åklagaren lagt ner utredningen om bokföringsbrott mot styrelsen i Västerås och lär göra likadant i Uppsala. Jag menar att det i stället är regionstyrelsen som begått de här brotten, säger han till Gefle Dagblad.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.