HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Både ruskväder och solsken på Megaloppis i Majorna

Göteborg Megaloppis i Majorna anordnades i går för nionde året i rad. Och det blev en dag med omväxlande väderlek. Men solen segrade ändå, trots spridda skurar.

De prognoser som varnade för regn fick till en början rätt – vid tolvtiden föll ett lätt duggregn, som efterhand övergick i kraftigare skurar. Anni Johansson och Tore Lamminheimo stod i regnkläder vid sitt bord och väntade på att ovädret skulle gå över.

– Våra saker är ganska känsliga så vi måste tyvärr täcka över allt när det regnar, säger Anni Johansson.

Läs ocksåHär är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"återbruk butik

Men efter någon timme sprack molnen upp, och solen visade sig. Presenningar och paraplyer åkte bort lika fort som de kommit fram, och alla besökare kunde ostörda fortsätta att fynda.

Annons

Det är Hyresgästföreningen som organiserar den välbesökta loppisen. Folk kommer från alla delar av stan för att sälja sådant de inte behöver eller hitta nya skatter bland sådant någon annan vill bli av med.

Grundtanken är att alla ska kunna ställa sig på trottoarer, torg eller i parker med sina saker. Alla ansvarar själva för att hålla ordning och städa upp efter sig när de är klara. Det går dessutom att skänka osålda grejer till välgörenhetsorganisationer på plats.

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

När solen kom tillbaka var gatorna återigen fulla av köpsugna loppisbesökare. Jimi Pettersson och Evelina Wadheden var på jakt efter kokböcker, och hade till och med gått hem och lämpat av några fynd innan de gav sig ut för att leta ännu fler.

Annons

– Vi tänker klippa och klistra till en egen kokbok, där vi samlar de recept vi tycker är allra godast, säger Jimi Pettersson.

Fakta: Megaloppis

Började 2009 som en del av projektet Ekologisk stadsdel Majorna, och fortsatte sedan när projektet avvecklades.

De första åren var idén att de boende i Majorna skulle kunna ställa upp sina bord precis utanför dörren, för att slippa släpa på de saker de vill sälja. I flera år drevs Megaloppis ideellt av aktiva medlemmar i den lokala hyresgästföreningen. Men när evenemanget växte sig för stort gick Hyresgästföreningen Västra Sverige in som organisatör.

Läs också Inget Megaloppis i Majorna under hela 2020 Birgit vill sätta stopp för att köpa och kasta Soligt på jubilerande Megaloppis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.