Annons

Badkaret svämmade över – hyresgästen sägs upp

Eslöv Enligt hyresvärden rann vattnet över badkarskanten ner på golvet och ut i bostaden. Lägenheten fick stora vattenskador och hyresgästen sades upp.

I september fick hyresgästen i Eslöv uppsägningen. Motiveringen var att hon inte hade varit uppmärksam nog när hon fyllde sitt badkar. Konsekvensen blev att vattnet rann över och ut i hennes lägenheten, en 2:a med kök.

Enligt värden har kvinnan inte flyttat trots att hon har sagts upp och kommer med största sannolikhet inte att göra det heller (hon har fram till årsskiftet på sig). Därför vill värden att hyresnämnden nu prövar uppsägningen så att kvinnan kan tvingas bort.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I sin ansökan till Hyresnämnden i Malmö skriver den privata hyresvärden att vattnet också trängde genom lägenhetens golv och ner i källaren som också den fick omfattande vattenskador.

Annons

Enligt värden var en bidragande orsak till den olyckliga händelsen stopp i avloppsbrunnen och skriver: ”Svarande har således underlåtit att utöva tillsyn att rensa golvbrunnen vid behov. Därutöver har sökande underlåtit att omedelbart meddela hyresvärden om skadan med påföljd att skadan blev mer omfattande”.

Kvinna har ännu inte yttrat sig om händelsen men får chansen under hyresnämndens sammanträde. Ärendet är utsatt till förhandling i mitten av januari.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.