HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Badkaret svämmade över – hyresgästen sägs upp

Eslöv Enligt hyresvärden rann vattnet över badkarskanten ner på golvet och ut i bostaden. Lägenheten fick stora vattenskador och hyresgästen sades upp.

I september fick hyresgästen i Eslöv uppsägningen. Motiveringen var att hon inte hade varit uppmärksam nog när hon fyllde sitt badkar. Konsekvensen blev att vattnet rann över och ut i hennes lägenheten, en 2:a med kök.

Enligt värden har kvinnan inte flyttat trots att hon har sagts upp och kommer med största sannolikhet inte att göra det heller (hon har fram till årsskiftet på sig). Därför vill värden att hyresnämnden nu prövar uppsägningen så att kvinnan kan tvingas bort.

Läs ocksåNu tar hyresvärden itu med "häxsotet"Vad är häxsot

I sin ansökan till Hyresnämnden i Malmö skriver den privata hyresvärden att vattnet också trängde genom lägenhetens golv och ner i källaren som också den fick omfattande vattenskador.

Enligt värden var en bidragande orsak till den olyckliga händelsen stopp i avloppsbrunnen och skriver: ”Svarande har således underlåtit att utöva tillsyn att rensa golvbrunnen vid behov. Därutöver har sökande underlåtit att omedelbart meddela hyresvärden om skadan med påföljd att skadan blev mer omfattande”.

Kvinna har ännu inte yttrat sig om händelsen men får chansen under hyresnämndens sammanträde. Ärendet är utsatt till förhandling i mitten av januari.

Läs ocksåKonflikt om tv-kanaler efter indragen fibertv-kanaler
Läs också Kastade ut dator och tv – får bo kvar Sex mil inte tillräckligt för att få hyra ut i andrahand Pensionär nekas byte trots skyhög hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.