HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Badrumslampa för stark – hyresgäst kräver åtgärder

Vadstena Led-lamporna i badrumsskåpet lyser för starkt och dessutom saknas det badkar som hyresgästen i Vadstena anser sig ha fått löfte om. Nu vänder han sig till hyresnämnden och vill att värden ska åläggas att vidta åtgärder.
Foto: Jakob Kindesjö
En hyresgäst hos Vadstena fastighets AB kräver att värden ska vidta en rad åtgärder. Bland annat klagar han på att badrumsbelysningen är för stark.

Parterna har mötts i hyresnämnden en gång tidigare. Det var när hyresvärden Vadstena fastighets AB aviserat att man planerade att genomföra stambyte i det aktuella huset. I samband med detta skulle också badrummet renoveras och uppgraderas.

Hyresgästen protesterade och menade att det var onödigt att byta ut badrumsinredning som det inte var något fel på. Då nåddes en uppgörelse i godo mellan parterna i hyresnämnden. Bland annat lovade VFAB att toalett och handfat skulle återanvändas om det visade sig vara möjligt. Hyresgästen blev också lovad ett nytt badkar.

Läs ocksåHyresgäst protesterade mot renovering - får behålla toan

Renoveringsarbetena har nu utförts, men hyresgästen blev inte nöjd. Han har nu vänt sig till hyresnämnden med krav på åtgärdsföreläggande. Han menar att hyresvärden inte har följt den tidigare uppgörelsen. Bland annat har inte något badkar installerats. Hyresgästen klagar också bland annat på att köksfläkten låter för högt och att led-belysningen i det nya badrumsskåpet lyser för starkt.

Annons

I ett yttrande till hyresnämnden skriver VFAB:s vd Lars Larenius att anledningen till att inget badkar installerades vid renoveringen var att man fått besked om att hyresgästen då ändrat sig och inte längre ville ha det. Därför fick badrummet samma duschlösning som övriga i bostadsområdet. Några månader efter att renoveringen avslutats ska hyresgästen ha ångrat sig på nytt och åter begärt badkar. Hyresvärden säger ja till detta om hyresgästen står för installationskostnaden på 720 kronor.

”Led-belysningen” i badrumsskåpet är VFAB:s standardmodell och vi har ingen avsikt att byta ut denna”, skriver Lars Larenius också i yttrandet.

Annons
Läs ocksåOtäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"En kvinna i övre 50-årsåldern i förgrunden och en yngre kvinna i bakgrunden. Bilden är tagen i ett kök.

VFAB avvisar helt begäran om åtgärdsföreläggande vilket betyder att parterna kommer att mötas i hyresnämnden för ett nytt sammanträde framöver.

Läs också 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.