Annons

Bakläxa för klantig målning och tapetsering

Nyheter ​Värden hade tidigare ålagts att snygga upp lägenheten. Om arbetet inte var klart i tid skulle värden betala vite (böter). Hyresgästen var inte nöjd med resultatet. Nu har värden ännu en gång ålagts att måla och tapetsera. Även denna gång ska han betala vite om han inte gör som hyresnämnden bestämt.

​Redan hösten 2009 beslutade hyresnämnden om en rad åtgärder i lägenheten i utkanten av Borlänge. Arbetet skulle vara klart sista mars året därpå, i annat fall skulle värden betala vite på 25 000 kronor.

Arbetet drog ut på tiden och var delvis av dålig kvalitet. Hyresgästen gick då till hyresnämnden en gång till.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresnämnden konstaterade brister i målning och tapetsering, och beslutade att värden skulle betala 3 000 av det tidigare vitesbeloppet 25 000 kronor. Dessutom beslutades att taken i tre utrymmen skulle målas om och att delar av kökstapeten behövde bytas ut.

Annons

Åtgärderna förknippades med ett nytt vitesföreläggande, denna gång på 6 000 kronor.

Värden gillade inte att bli utpekad som en dålig hyresvärd, och överklagade till hovrätten. Där blev det dock ingen ändring.

Annons
Läs ocksåHans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor
Läs också Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering Värden var för sent ute – hyresskulder preskriberas efter två år Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.