HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Balder vill höja tre procent i Stockholm

Stockholm Tre procent. Så mycket vill Balder höja hyran med för sina 2 000 lägenheter i Stockholm. ”Vårt utgångsbud är att hyran inte ska höjas”, säger Ingemar Wendel, Hyresgästföreningen.

Balder vill höja hyran med tre procent från och med första januari 2016. Totalt berörs bolagets cirka 2 000 lägenheter i Botkyrka, Nacka, Bromma, Ösmo, Vårby Gård, Danderyd, Johanneshov och Stockholms innerstad.

Jan Kockum, förhandlare för bolaget, förstår att det kan uppfattas som ett högt hyreskrav.

Läs ocksåTidigare Balderanställd dömd – blåste storvärden på miljoner

– Vi har höga kostnader, gör mycket saker och sedan tycker vi att vi är duktiga. Sedan är vi stolta över att man kan ringa till oss och få hjälp på nio språk, det är bra service. Mitt jobb är att få så hög höjning som möjligt, säger han.

En som kommer att försöka få till stånd så låga höjningar som möjligt är Ingemar Wendel, förhandlingsansvarig i den lokala hyresgästföreningen Baldin, i Norsborg, där Balder, har 384 lägenheter.

– Bolaget gör inte speciellt mycket och därför tycker vi inte de ska ha någon höjning. Men om de skulle börja byta dragiga fönster till exempel, så kan vi diskutera eventuella höjningar, säger han.

Läs ocksåNya hyror hos Balder i GöteborgBalderflagga
Läs också Tvingas leva med oljud: ”Det är olidligt när de bilar betong” Balder: ”Vi behöver renovera, men de behöver kunna bo” Höjda hyror hos privatvärdar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.