Annons

Barnen förvandlade sophus till konsthus

Trollhättan Ett sophus prytt av konst skapat av kvarterets barn. Det var vad som invigdes i kvarteret Spaden på Kronogården i Trollhättan igår.
Foto: Kajsa Wedberg
, , , , , ,

– Vill du se mina två kakelplattor? Jag har målat en gul smile-gubbe och en flagga! 

Tolvårige Selim Rrahmani har kommit till invigningen med sin tvåårige lillebror Ammar. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Vi bor har på Spaden och var med och målade plattorna på påsklovet, säger Selim och pekar ut sina färggranna verk.

Närmare 35 barn har bidragit till sophusets utsmyckning. Många av dem kom för att bevittna gårdagens invigning, dricka läsk och se när Eidar-vd:n Urban Blom klippte det blågula bandet. 

Annons

– Utsmyckningen av sophuset är en del av satsningen på sopsortering som vi gjort här i området det senaste året, säger Marita Darefelt, områdeschef för Eidars Bovärdskontor på Kronogården.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

Tillsammans med Renhållningen vid Trollhättans Energi har man hållit utbildningsdagar i samtliga av bolagets hus på Kronogården. Då har de boende både fått information om sopsorteringens positiva effekter på miljön och, rent praktiskt, lärt sig hur det kan gå till.

– Intresset har varit jättestort. Omkring 80 procent av alla hyresgäster i området har deltagit. Med sig hem har de fått sorteringskärl för att underlätta sorteringen där hemma, säger Marita.

Arbetet med sophuset i kvarteret Spaden består i en allmän upprustning. Och så de målade kakelplattorna. 

Annons
Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

– Det här är bra på så många sätt! Dels hade vi och barnen väldigt roligt när plattorna målades. Dels tror vi att viljan att hålla området fint och sortera rätt blir större när man får vara med och skapa ett sånt här konsthus tillsammans, säger Marita. 

Läs också Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt" Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.