HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Missade hyra under häktning för våldtäkt – nu åker mannen ut

Örebro Obetalda hyror fick en hyresvärd i Örebro län att börja nysta. Det visade sig att mannen dömts till ett långt fängelsestraff för grov våldtäkt mot barn och inte betalat hyra under bland annat häktningstiden.
Tre obetalda hyror gjorde hyresvärden uppmärksam på en 22-årig man som dömts till fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han mister nu sin bostad.

En hyresgäst i Örebro län missade att betala in tre hyror vilket gjorde att den kommunala hyresvärdens blickar riktades mot den 22-årige mannen.

När värden undersökte saken uppdagades att hyresgästen inte bara hade obetalda hyror, utan dessutom bedömdes sakna behov av lägenheten.

Läs ocksåParkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala

Mannen hade nämligen suttit häktad när han missade att betala in den första av de tre obetalda hyrorna. De andra två blev obetalda strax efter att domen fallit i december förra året.

Brottet som mannen dömdes för begicks i hans lägenhet under förra sommaren.

22-åringen vistades hemma i sin bostad tillsammans med tre jämnåriga vänner och en flicka i nedre tonåren. De bjöd flickan på vad hon trodde var red bull och cola, men efter ett tag kände hon sig yr och reste sig för att hon ville gå hem.

Läs ocksåDe bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss”Hyresgäster står på sin balkong.

Då ska minst två av männen ha tagit tag i henne och dunkat hennes huvud i en vägg och sedan hållit fast henne medan i varje fall tre av männen turats om att våldta henne.

Flickan polisanmälde genast männen som därför kunde gripas redan dagen därpå. De dömdes mot sitt nekande, men flickans berättelse tillsammans med teknisk bevisning räckte för fällande dom för tre av fyra män. Däribland hyresgästen.

Det var när hyresvärden läste domen som de insåg att mannen inte längre hade behov av bostaden.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Hyresgästen hade dömts för grov våldtäkt mot barn till närmare sex års fängelse och därefter utvisning, varför han ansågs sakna behov av en bostad.

Hyresvärden sa upp kontraktet, men den 22-årige mannen ville ha kvar lägenheten.

Därför vände sig värden till hyresnämnden för att låta dem ta beslut i ärendet. Där dök den då fängslade hyresgästen aldrig upp, men hyresnämnden fattade beslut ändå.

För enligt hyresnämnden räckte det med de tre obetalda hyrorna för att mannen skulle mista sin bostad. Därför tog de inte ens upp frågan om 22-åringen kunde anses ha behov av bostad, trots fängelse och påföljande utvisning.

Läs också Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.