Annons

Båstadhem höjer hyrorna med 1,48 procent

Båstad De hann inte bli överens före årsskiftet men nu har Hyresgästföreningen och Båstadhem kommit fram till en uppgörelse. Årets hyreshöjning landar på 1,48 procent.

Höjningarna differentieras genom att lägenheter med kallhyra går upp med 50 kronor i månaden och lägenheter med varmhyra 85 kronor i månaden. Linängens 32 lägenheter slipper en höjning.

Enligt Hyresgästföreningen grundar sig höjningen framför allt på ökade personalkostnader, förändrat elpris och höjd VA-taxa med nio procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

 – Uppgörelsen stämmer överens med våra ambitioner att hålla de årliga hyreshöjningarna på en långsiktig rimlig nivå, säger Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald i ett pressmeddelande.

Annons

Eftersom uppgörelsen kom efter årsskiftet får hyresgästerna betala höjningarna retroaktivt. 2013 års höjning var 1,8 procent.

Det är flera kommunala bostadsbolag som ännu inte har kommit överens med Hyresgästföreningen i årets hyrsförhandlingar. Klara uppgörelser är listade nedan. Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra Skåne och södra Halland.

Annons
Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

KLARA HYROR I REGION NORRA SKÅNE 2014

BOSTADSBOLAG HYRESHÖJNING
Bjuvsbostäder 14 kr/kvm/år
Bjärnum-hus 12kr kvm/år
Bromölla 1,5 % i genomsnitt
Båstadhem 1,48% i genomsnitt
Ebo, Eslöv 1,9% (2-årsuppgörelse)
Fabo, Falkenberg 1,68 % i genomsnitt
Hässlehem 15 kr/kvm/år
Höganäshem 1,44 % i genomsitt
Hörbybostäder 1,33 % i genomsnitt
KKB, Kävlinge 1,68% i genomsnitt
Laholmshem 1,30%
Landskronahem 1,48 % i genomsnitt
Perstorpsbostäder 15 kr/kvm/år
Ängelholmshem 1,4 % i genomsnitt

Läs också Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Första hyresuppgörelsen i pandemin: ”Vi vill hjälpa så mycket vi kan”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.