HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Båstadhem höjer hyrorna med 1,48 procent

Båstad De hann inte bli överens före årsskiftet men nu har Hyresgästföreningen och Båstadhem kommit fram till en uppgörelse. Årets hyreshöjning landar på 1,48 procent.

Höjningarna differentieras genom att lägenheter med kallhyra går upp med 50 kronor i månaden och lägenheter med varmhyra 85 kronor i månaden. Linängens 32 lägenheter slipper en höjning.

Enligt Hyresgästföreningen grundar sig höjningen framför allt på ökade personalkostnader, förändrat elpris och höjd VA-taxa med nio procent.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

 – Uppgörelsen stämmer överens med våra ambitioner att hålla de årliga hyreshöjningarna på en långsiktig rimlig nivå, säger Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald i ett pressmeddelande.

Eftersom uppgörelsen kom efter årsskiftet får hyresgästerna betala höjningarna retroaktivt. 2013 års höjning var 1,8 procent.

Det är flera kommunala bostadsbolag som ännu inte har kommit överens med Hyresgästföreningen i årets hyrsförhandlingar. Klara uppgörelser är listade nedan. Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra Skåne och södra Halland.

Läs ocksåHyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala

KLARA HYROR I REGION NORRA SKÅNE 2014

BOSTADSBOLAG HYRESHÖJNING
Bjuvsbostäder 14 kr/kvm/år
Bjärnum-hus 12kr kvm/år
Bromölla 1,5 % i genomsnitt
Båstadhem 1,48% i genomsnitt
Ebo, Eslöv 1,9% (2-årsuppgörelse)
Fabo, Falkenberg 1,68 % i genomsnitt
Hässlehem 15 kr/kvm/år
Höganäshem 1,44 % i genomsitt
Hörbybostäder 1,33 % i genomsnitt
KKB, Kävlinge 1,68% i genomsnitt
Laholmshem 1,30%
Landskronahem 1,48 % i genomsnitt
Perstorpsbostäder 15 kr/kvm/år
Ängelholmshem 1,4 % i genomsnitt

Läs också Första hyresuppgörelsen i pandemin: ”Vi vill hjälpa så mycket vi kan” Ditt hem är hennes jobb Sveriges Allmännytta sågar Hyresgästföreningens rapport

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.