Annons

Båstadhems hyror höjs med mindre än en procent

Båstad 0,97 procent. Med så mycket höjs Båstadhems hyror första januari.

För den som har en hyra på cirka 5 000 kronor innebär uppgörelsen att boendekostnaden ökar med nästan en 50-lapp. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är Båstadhem bland de första av de skånska kommunala bostadsbolagen att spika nästa års hyreshöjning. Höjningarna har hittills varit mycket mindre än 2014-års. Orsaken är inflationen och de låga räntorna som i många fall drar ner bostadsbolagens lånekostnader.

– Nivån på höjningen är motiverad utifrån bland annat låga räntor och en låg inflationstakt. Hänsyn har även tagits till Båstadhems planerade underhållskostnader för 2015, säger Jim Johansson, Hyresgästföreningens förhandlare i Region norra Skåne, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

2014 höjdes Båstadhems hyror med 1,48 procent.

Annons

Klara hyror i Skåne 2015

I procent

Båstadhem 0,97%
Hässlehem, Hässleholm 0,97% i genomsnitt
KKB, Kävlinge 0,7% i genomsnitt
LKF, Lund 1,9% (tvåårsuppgörelse 2014-2015)
MKB, Malmö 1,6% (tvåårsuppgörelse 2014-2015)
Fastighetsägarna syd (privata) 1,60%

Läs också Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Anmäls för att ha yxhotat värdens personal – kan bli av med lägenheten Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.