HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bedrägerimisstankar tvingar bort KD-topp

Nyheter Kristdemokraten Caroline Szyber lämnar riksdagen efter att hon misstänks för bedrägeri. Under den mandatperiod vi snart lämnar bakom oss har hon varit bostadspolitisk talesperson.
Foto: Conny Pettersson
För några veckor sen. Caroline Szyber (inringad) till valaffischer där väljarna ombads lägga sin röst på KD för att få till ett regeringsskifte.

Caroline Szyber har varit flitig i bostadsdebatten. Så sent som i måndags nämndes hon som en tänkbar bostadsminister av Sabos vd Anders Nordstrand, vid ett seminarium anordnat av Sabo. Kristdemokraterna har av tradition ofta innehaft den positionen.  Senast när alliansen hade makten var det Stefan Attefall och tidigare Mats Odell som hade bostadsfrågorna i sina portföljer.

Under sommaren grävde emellertid tidningen Aftonbladet fram uppgifter som inte föll i god jord: Hon har låtit skattebetalarna stå för hela notan när hon och familjen bott på hotell i Sverige och övriga Europa. Det handlar bland annat om en resa till Italien och till ett bröllop i Fiskebäck på Västkusten. Sommarens granskningar visade att hon borde betalt 5 700 kronor själv för hotellvistelserna. Caroline Szyber bad om ursäkt och lovade att rätta till de fel som begåtts.

Läs ocksåBudget klubbad i Göteborg – siffermål för ombildning struket

Men när det idag blev klart att hon ska utredas för misstänkt bedrägeri av den särskilda åklagarkammaren i Malmö så blev det också klart att Caroline Szyber lämnar riksdagen och Kristdemokraternas verkställande utskott.

Läs också Fortsatta protester trots ändrat budgetförslag i Göteborg Wien-modellen ett slagträ i svensk bostadsdebatt Låga hyror och korta köer - har Wien knäckt bostadskoden? Hyregästföreningen pratar demokrati i Nordmakedonien

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.