HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Beslut om tvångsförvaltning skjuts upp

Hägersten I dag skulle beslutet komma från hyresnämnden om Fastlagsvägen 15-17. Så blev det inte. Beskedet dröjer två veckor till, på grund av hög arbetsbelastning.
Fastlagsvägen 15-17 i Hägersten var i uselt skick innan fasaden renoverades.
Foto: Hyresgästföreningen
Skador på fasaden på Fastlagsvägen 15 var en av många anledningar att ansökan om tvångsförvaltning skickades till hyresnämnden.

Beslut i ärendet om tvångsförvaltning av KB Fastlagsvägens hyreshus i Hägersten kommer den 2 juni.
– Anledningen är arbetsbelastning. Det tar tid att skriva, det är ett viktigt beslut och viktigt att det är välformulerat, säger chefen för Hyresnämnden i Stockholm Anne Bratt Norrevik, och beklagar samtidigt att det försenas.

Det är mer än ett år sedan ansökan om tvångsförvaltning lämnades in av Hyresgästföreningen. Hyresnämnden har haft två sammanträden, varav ett med besiktning i fastigheten.
– Förutom sammanträden har det varit mycket skriftväxling. Det är viktigt att parterna får tid att uttrycka sig. Det fanns inte heller något yrkande om interimistiskt beslut från början, det kom först senare och avslogs, säger Anne Bratt Norrevik.

Annons
Läs ocksåHuset är dyngsurt – nu förbereds ansökan om tvångsförvaltningFastlagsvägen 15-17 i Hägersten var i uselt skick innan fasaden renoverades.

Hyresgästföreningen hade både planerat möte med hyresgästerna i eftermiddag och träff med Familjebostäder, som föreslagits som förvaltare.
– Hyresgästerna kommer i kläm. De bor under förhållanden som är oacceptabla. Ärendet har redan tagit väldigt lång tid, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen och fortsätter.
– Tvångsförvaltning är den skarpaste åtgärden vi har, vi gör det inte om vi inte menar allvar.

Bratt Norrevik tillägger att beslutet troligen kommer att överklagas oavsett vad det blir, eftersom parterna står så långt ifrån varandra. Även om det gör det, gäller ett beslut om tvångsförvaltning omedelbart.

Annons
Läs också Halva hyran – och 25 000 tillbaka Fuktfastighet kan tvångsförvaltas innan sommaren Sista chansen för hyresvärd med fuktskadat hus Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.