HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Beslutet riskerar leda till ökad segregation”

Uppsala ”Vårt värsta scenario har inträffat” säger Hyresgästföreningens Marcus Kjellin om hyresnämndens beslut att låta Stena Fastigheter höja hyrorna på Kvarngärdet.

– Vi är långtifrån nöjda med beslutet. Tvärtom är det vårt värsta scenario som har inträffat, säger Marcus Kjellin från Hyresgästföreningen som drivit ärendet i Hyresnämnden för 38 hyresgäster på Norra Kvarngärdet.

Kommer ni att överklaga beslutet till hovrätten?
– Det beror ju på vad de enskilda medlemmarna tycker och vill. Vi ska skicka ut brev till dem nu och tala om vad beslutet innebär för dem, säger Marcus Kjellin.
Han fruktar att hyresnämndens beslut i det här fallet i förlängningen kommer att leda till ökad segregation.
– Om bostadsbolag fortsätter att renovera upp lägenheter till liknande hyresnivåer kommer folk att drivas från hus och hem. Uppsala kommer att bli för dyrt att bo i. Vi kommer att se en ökad segregation i boendet, på ekonomisk grund.

Läs ocksåCorona stänger Hyresgästföreningens lokaler

Läs också: http://www.hemhyra.se/artikel/uppsala/hyresnamnden-ger-stena-fastigheter-ratt-chockhoja-hyror-11223

 

Läs också Hög medelålder bland dem som beslutar i hyrestvister Hyresgästföreningen om budgeten: Många utsatta i hyresrätt glöms bort Jennifer vill se öppnade föreningslokaler: ”Restriktionerna hävs ju överallt” Hyresgäster varnar för misstänkt blufföretag: "Har ringt polisen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.