Annons

Betalade inte hyra på tre år

Vellinge Skulderna växte och växte. Nu har Vellinge kommun gått till tingsrätten för att avhysa 27-åringen från hans utslussningslägenhet.

Mannen flyttade in i enrummaren för sju år sedan  men slutade sedan att betala hyra i mars 2013. Fastighetsägaren, kommunen, har sökt honom med ljus och lykta, men utan framgång. Kronofogden och polisen har letat efter hyresgästen på adressen i Vellinge vid upprepade tillfällen runt årsskiftet 2015-2016 men aldrig lyckats komma i kontakt med honom.

Bostaden är en så kallad utslussningslägenhet som ägs av socialtjänsten och kontraktet sades upp först i maj i år. Mer än tre år efter att den sista hyran hade kommit in.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Boendeformen är avsedd för personer som av en eller annan anledning har svårt att få en egen lägenhet. Tanken var att 27-åringen skulle bo i lägenheten tills han hade skaffat något eget, enligt handlingar från tingsrätten. När han flyttade in skrev han under ett kontrakt som innebar att han avsade sig besittningsrätten.

Annons

Lollo Voxberg är enhetschef på individ- och familjeomsorgen i Vellinge. Hon vill inte gå in på varför det dröjde så länge innan kommunen agerade på de obetalda hyrorna.

– Jag kan förstå att det ser konstigt ut men jag kan inte kommentera vad som har gjorts och inte, säger hon.

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

Värden saknar totalt 36 hyresinbetalningar som aldrig har kommit in och skulden har hunnit stiga till nära 100 000 kronor, plus ränta. Nu har Vellinge kommun ansökt till tingsrätten om avhysning av mannen efter att ha misslyckats med tidigare delgivningar via kronofogden.

Annons

Hem & Hyra har sökt hyresgästen men utan resultat.

Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.