Annons

Betydelsefull 20-åring firar i helgen

Örebro ​Det blir mer av allt i helgen när Vivallafestivalen fyller 20 år. - Det är många som längtar efter festivalen och de som uppträtt kan skryta lite efteråt att de varit med, säger rapparen Jabbe Fawaz som är en av artisterna.

Det ska vara festligt, lokalt och billigt att delta på Vivallafestivalen.

Annons
Hyresgästföreningen har lagt 20 000 kronor på arrangemanget.
 
Trots storsatsning i år kommer festivalen vara gratis för besökarna. För att hålla nere priset för besökarna, sköts mycket ideellt.
– Det är många i Vivalla som inte har så gott ställt ekonomiskt eller som har många barn. Därför ska det inte kosta mer en fem kronor att åka karusell för barnen. Festivalen blir en färgklick att minnas hela året, säger Gösta Karlsson som bor i Vivalla och är en av funktionärerna.
 
En annan viktig ingrediens är att festivalen ska vara lokal.
– Det är häftigt att festivalen lyfter den egna kraften. Det är många lokala band som vill visa upp sig, berättar Anna Johnsson som är områdesarbetare på Hyresgästföreningen.
 
Det är Öbo, Hyresgästföreningen och Örebro kommun som tillsammans med en mängd lokala föreningar arrangerar festivalen. 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.