HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betydelsefull 20-åring firar i helgen

Örebro ​Det blir mer av allt i helgen när Vivallafestivalen fyller 20 år. - Det är många som längtar efter festivalen och de som uppträtt kan skryta lite efteråt att de varit med, säger rapparen Jabbe Fawaz som är en av artisterna.

Det ska vara festligt, lokalt och billigt att delta på Vivallafestivalen.

Hyresgästföreningen har lagt 20 000 kronor på arrangemanget.
 
Trots storsatsning i år kommer festivalen vara gratis för besökarna. För att hålla nere priset för besökarna, sköts mycket ideellt.
– Det är många i Vivalla som inte har så gott ställt ekonomiskt eller som har många barn. Därför ska det inte kosta mer en fem kronor att åka karusell för barnen. Festivalen blir en färgklick att minnas hela året, säger Gösta Karlsson som bor i Vivalla och är en av funktionärerna.
 
En annan viktig ingrediens är att festivalen ska vara lokal.
– Det är häftigt att festivalen lyfter den egna kraften. Det är många lokala band som vill visa upp sig, berättar Anna Johnsson som är områdesarbetare på Hyresgästföreningen.
 
Det är Öbo, Hyresgästföreningen och Örebro kommun som tillsammans med en mängd lokala föreningar arrangerar festivalen. 

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.