Annons

Bilhandlare köpte i Österfärnebo

Gävleborg Det blev ingen förhandling i Hyresnämnden i dag om lägenheterna i Österfärnebo. K/S Sweden Real Estate Portfolio sålde i sista stund.

Hem & Hyra skrev i fredags om hur förhandlare och ärendehandläggare på Hyresgästföreningen förberedde sig inför Hyresnämndens sammanträde i Sandviken i dag. Hyresgästerna skulle få besök i helgen och de förberedde bildmaterial till Hyresnämnden, men det blev inga besök och inget sammanträde.

Lägenheterna hade nämligen sålts till Gävleborgsföretagaren Bengt-Olof Andersson och hans son Bengt-Emil på fredagseftermiddagen. De säljer i dag bilar i Hudiksvall och formellt är det deras företag B Andersson Bil som köper de 60 lägenheterna i Österfärnebo och Gysinge. Tanken är att far och son själva ska finnas på plats i Österfärnebo ett par dagar i veckan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har ägt fastigheter sedan 1980 och jag har torkat många trappor i mina dagar, säger Bengt-Emil Andersson med ett skratt. Det är så det ska fungera om man vill ha kontroll på verksamheten.

Annons

Han berättar att pappa Bengt-Olof ägt många hyresfastigheter i Gävle som han ROT-rustat. De vet hur lägenheterna i Österfärnebo ser ut och att det nu ”gäller att gå in och lösa aktuella problem”.

Hur mycket de betalat för fastigheterna vill Bengt-Emil Andersson inte berätta.

Annons
Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

– Nej, jag vill inte berätta det av hänsyn till K/S Sweden och deras långivare. Nu tar vi över från 1 juni, vi har talat med Hyresgästföreningen och vi har gjort en skötselplan.

Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.