Annons

Bjuvbostäder bygger nya radhus

Bjuv I två etapper ska Bjuvbostäder bygga 16 lägenheter i Ekeby. Det beslutet fattades under det senaste kommunfullmäktigemötet.
Så har slutligen beslut tagits om att i två etapper bygga 16 lägenheter i Ekeby.

Under Bjuv kommuns senaste kommunfullmäktigemöte togs AB Bjuvbostäders planer för nybyggnation upp. Bjuvbostäder vände sig till kommunens styrande politiker med en förhoppning om uppbackning bakom en investering på motsvarande 35 miljoner kronor, detta mot pantbrev som säkerhet. För summan avses nyproduktion av 16 lägenheter byggas i två etapper på fastigheten Valleberga 2:139.

– Vi vill att det ska byggas i Ekeby och det är av denna anledning som beslutet fattats. Idag är det en ödetomt som ligger väldigt centralt. Man har gjort en marknadsundersökning och sett att det finns ett stort behov och efterfrågan av marklägenheter. I den första etappen byggs åtta lägenheter, säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan kommunstyrelsens föreslagit att kommunfullmäktige skulle godkänna Bjuvbostäders investering och lån, gick så även kommunfullmäktiga bolaget tillmötes. I beslutet ingick även formuleringen om att AB Bjuvbostäder ska se över möjligheten att uppföra bostadsrätter om intresse för denna boende form finns. Detta är framkomlig väg i enlighet med bolagets ägardirektiv, men inte ett alternativ för den aktuell nybyggnationen i Ekeby.

Annons
Läs också Delar av Bjuvsbostäder nu till salu Bjuvbostäder höjer hyran den 1 juni Bjuvsbostäder höjer hyran första januari Bjuvsbostäder inför nya regler mot trångboddhet Bjuvbostäder höjer hyran med 0,75 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.