HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bjuvsbostäder höjer hyran första januari

Bjuv Hyran för omkring tusen hyresgäster hos det kommunala bostadsbolaget Bjuvsbostäder får vid årsskiftet sina hyror höjda med i snitt 2,8 procent.

Inledningsvis i årets förhandling aviserade Bjuvsbostäder att de ville höja hyran med tre procent. Nu är det klart att höjningen blir 2,8 procent. Det motsvarar 140 kronor i månaden för en lägenhet med en hyra på 5000 kronor.

 – Vi har haft en ingående förhandling och noggrant undersökt och diskuterat de ekonomiska förutsättningarna i bolaget, säger Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald i ett pressmeddelande.

Läs ocksåDelar av Bjuvsbostäder nu till salu

Enligt henne är det kraftigt höjda kostnader för vatten och renhållning som äter upp stora delar av hyreshöjningen. De utgör 1,94 procent av förhandlingsuppgörelsen. Alla hyresgäster kommer inte att få lika stora höjningar utan vissa får högre och andra lägre beroende på i vilket område som man bor. Den lägsta höjningen blir 2,6 procent och den högsta 2,95.

Annons

 I år höjde Bjuvsbostäder hyrorna med 1,8 procent. Bostadsbolaget har 1061 lägenheter.

 

Annons
Läs ocksåBjuvbostäder bygger nya radhus
Fakta: Färdiga hyror i norra Skåne 2012

•KKB Fastigheter AB,Kävlinge 2,4 %

•Höganäshem 2,5 %

Läs också Bjuvbostäder höjer hyran den 1 juni Bjuvsbostäder inför nya regler mot trångboddhet Bjuvbostäder höjer hyran med 0,75 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.