HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bjuvbostäder höjer hyran med 0,75 procent

Bjuv Det kommunala bostadsbolaget i Bjuv yrkade på en hyreshöjning med 1,5 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna enats om en genomsnittlig höjning med 0,75 procent.
Den genomsnittliga månadshöjningen för en trea motsvarar 40 kronor eller kostnaden för fyra wienerbröd. Så inleder Bjuvbostäder sitt pressmeddelande. Men beroende på var hyresgästerna bor kommer höjningen att variera mellan 0 till 1,5 procent.

Bjuvbostäder har under ett antal år arbetat med ”Rättvisa hyror i Bjuv”. Det går ut på att justera hyrorna efter olika standarder som till exempel om fastigheten har hiss och om lägenheten har inglasad balkong.
Enligt Bjuvbostäders vd, Stefan Nilsson, kommer hyreshöjningarna att gå till renoveringar av miljonprogramshusen.

Läs ocksåKontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad”Nicholas Moga, hyresgäst hos Burlövsbostäder i Arlöv, tittar ut från sin balkong.

− Nästa år satsas stora belopp på badrumsrenoveringar, takomläggningar, trapphusmålningar, energibesparingar och lägenhetsunderhåll. Enbart lägenhetsunderhållet får 3,3 miljoner kronor och varje krona i årets höjning går till ett ökat underhåll.

Annons
Hyresgästföreningens förhandlare Linda Klawitter är nöjd med uppgörelsen.

− Bolaget har tjänat in pengar på det låga ränteläget och lagt det i ökat underhåll. Snitthöjningen är rimlig med tanke på det gynnsamma ränteläget, taxeökningar och bolagets underhållsbehov.

Läs ocksåHyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyraKvinna med glasögon, med hus och trafik i bakgrunden.

Bjuvbostäder har 1060 lägenheter och hyreshöjningen gäller från och med den 1 januari 2010.

Annons

Läs också Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen Så mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listan Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.