Annons

Bjuvbostäder höjer hyran med 0,75 procent

Bjuv Det kommunala bostadsbolaget i Bjuv yrkade på en hyreshöjning med 1,5 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna enats om en genomsnittlig höjning med 0,75 procent.
Den genomsnittliga månadshöjningen för en trea motsvarar 40 kronor eller kostnaden för fyra wienerbröd. Så inleder Bjuvbostäder sitt pressmeddelande. Men beroende på var hyresgästerna bor kommer höjningen att variera mellan 0 till 1,5 procent.

Bjuvbostäder har under ett antal år arbetat med ”Rättvisa hyror i Bjuv”. Det går ut på att justera hyrorna efter olika standarder som till exempel om fastigheten har hiss och om lägenheten har inglasad balkong.
Enligt Bjuvbostäders vd, Stefan Nilsson, kommer hyreshöjningarna att gå till renoveringar av miljonprogramshusen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Nästa år satsas stora belopp på badrumsrenoveringar, takomläggningar, trapphusmålningar, energibesparingar och lägenhetsunderhåll. Enbart lägenhetsunderhållet får 3,3 miljoner kronor och varje krona i årets höjning går till ett ökat underhåll.

Annons
Hyresgästföreningens förhandlare Linda Klawitter är nöjd med uppgörelsen.

− Bolaget har tjänat in pengar på det låga ränteläget och lagt det i ökat underhåll. Snitthöjningen är rimlig med tanke på det gynnsamma ränteläget, taxeökningar och bolagets underhållsbehov.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

Bjuvbostäder har 1060 lägenheter och hyreshöjningen gäller från och med den 1 januari 2010.

Annons

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.