Annons

Bjuvsbostäder är först ut med ny hyra

Bjuv Den nya hyran höjs med 0,75 procent i genomsnitt. Höjda vattentaxor är en av orsakerna bakom höjningen.

Det kommunala bostadsbolaget i Bjuv är först ut i årets hyresförhandling i Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Om du har en bostad på 70 kvadratmeter får du en höjning med 40 kronor i månaden. Vid förhandlingen begärde Bjuvbostäder 0,75 procent – ett belopp som Hyresgästföreningen gick med på.

− Bjuvbostäder brukar komma med rimliga yrkanden. Det är ett välfungerande bolag som sköter sin förvaltning på ett bra sätt. De vet vad hyresgästernas plånböcker tål, säger Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bjuvs kommun höjde vattenkostnaderna med åtta procent. För Bjuvbostäder innebär det att halva hyreshöjningen går till att täcka den kostnaden. Resten av höjningen går till ökat underhåll. Margareta Björkvald är dock kritisk till kommunernas höga taxeavgifter.

Annons

− Är det något som försvårar en sund hyresutveckling så är det höjda taxor och avgifter.

Förra året höjde Bjuvbostäder hyran med i genomsnitt 2,8 procent. Av dem gick 1,94 procent till höjda taxor och avgifter. De resterande 0,86 procenten gick till bostadsbolaget. Den nya hyran höjs från och med den första januari nästa år. Bjuvbostäder har 1 066 lägenheter.

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.