HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bjuvsbostäder är först ut med ny hyra

Bjuv Den nya hyran höjs med 0,75 procent i genomsnitt. Höjda vattentaxor är en av orsakerna bakom höjningen.

Det kommunala bostadsbolaget i Bjuv är först ut i årets hyresförhandling i Hyresgästföreningen Region norra Skåne. Om du har en bostad på 70 kvadratmeter får du en höjning med 40 kronor i månaden. Vid förhandlingen begärde Bjuvbostäder 0,75 procent – ett belopp som Hyresgästföreningen gick med på.

− Bjuvbostäder brukar komma med rimliga yrkanden. Det är ett välfungerande bolag som sköter sin förvaltning på ett bra sätt. De vet vad hyresgästernas plånböcker tål, säger Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald.

Läs ocksåHyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyraKvinna med glasögon, med hus och trafik i bakgrunden.

Bjuvs kommun höjde vattenkostnaderna med åtta procent. För Bjuvbostäder innebär det att halva hyreshöjningen går till att täcka den kostnaden. Resten av höjningen går till ökat underhåll. Margareta Björkvald är dock kritisk till kommunernas höga taxeavgifter.

Annons

− Är det något som försvårar en sund hyresutveckling så är det höjda taxor och avgifter.

Förra året höjde Bjuvbostäder hyran med i genomsnitt 2,8 procent. Av dem gick 1,94 procent till höjda taxor och avgifter. De resterande 0,86 procenten gick till bostadsbolaget. Den nya hyran höjs från och med den första januari nästa år. Bjuvbostäder har 1 066 lägenheter.

Annons
Läs ocksåKommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannenTvå äldre personer, en man och en kvinna, sitter på en säng i ett rum på ett äldreboende i Nässjö.
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listan Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.