Annons

Satt inlåst i badrummet i sex timmar – kräver ersättning

Malmö Badrumsdörren gick i baklås och hyresgästen satt inlåst i sex timmar innan hans dotter kom hem och kunde slå larm till hyresvärden.
Foto: Kristina Wahlgren
Hyresgästen skulle ta en snabb dusch före jobbet men dörren gick baklås och han tvingades tillbringa sex timmar i badrummet.

Hyresgästen i Malmö skulle ta en dusch och göra sig redo för en arbetsdag i våras när dörren till badrummet gick i baklås. Han hade i över ett år vid flera tillfällen påtalat för hyresvärden att låset var trögt utan att värden åtgärdat problemet.

Nu gick dörren omöjligt att öppna. Hyresgästen hade ingen telefon med sig in på toaletten utan fick vänta tills hans dotter kom hem på eftermiddagen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Först då kunde hon slå larm till hyresvärden som ryckte ut akut och fick upp dörren.

Annons

Efter låsincidenten har hyresvärden bytt alla handtag och lås i lägenheten för att förhindra att det händer igen. Men hyresgästen är inte nöjd. Han har vänt sig till hyresnämnden med krav på ersättning.

När hyresgästen och värden möttes för förhandling i nämnden kunde han dock inte precisera något exakt krav utan menade att det var upp till hyresvärden att ge honom ett erbjudande. Hyresnämnden försökte förmå parterna att förlikas men det lyckades inte.

Annons
Läs ocksåNya lås ska stoppa avföring, sex och missbruk i Bodenbos källare
Läs också Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt" Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Så kartläggs hyresgäster av värden – sparade känsliga uppgifter i månader Frölundabor vill inte betala för elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.