Annons

Blir av med lägenheten för sena hyresinbetalningar

Ljungby En man i Ljungby har varit sen så många gånger med hyran att hyresnämnden beslutat att han inte får bo kvar i sin lägenhet.

Hyresgästen är i 50-årsåldern och bekräftar att hyresvärden Heimstaden har rätt i att han betalat sina hyror upprepade gånger för sent. Och att han gjort det även efter två skriftliga varningar samt att hyresvärden vid ett flertal tillfällen haft kontakt med honom för att lösa problemet med hans sena hyresinbetalningar.

I hyresnämnden förklarade hyresgästen att orsaken till alla sena inbetalningar grundas i att han blev arbetslös för tre år sedan och inte lyckats få något nytt jobb, trots att han sökt i hela södra Sverige. I början fick han a-kassa men numera får han endast aktivitetsstöd på omkring 3 500 kronor. Han har haft autogiro med då det fattats pengar på kontot så har hyrorna blivit sena och i bland har han prioriterat andra saker framför hyresinbetalningarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden beslutar att hyresgästen inte längre har rätt att bo kvar i sin lägenhet och måste flytta senast tredje januari.

Beslutet grundar sig i att hyresgästen, genom att inte betala sin hyra i tid, bedöms ha åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet inte skälingen bör förlängas. En vägande faktor är att upprepade förseningar förekommit även efter två skriftliga varningar där det framgått att han riskerar sitt lägenhetskontrakt.

Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.