HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blöt städning skäl för uppsägning

Malmö Två gånger har hyresgästen städat sin lägenhet med så mycket vatten att den fått skador. I våras fick hyresvärden nog och sade upp henne. Nu har fallet avgjorts i hyresnämnden.

Hyresgästen hade varit generös med vatten, inte bara i badrummet, utan även på parketten i vardagsrummet. Både golv, väggar och fotlister blev till slut skadade. De hände för snart tre år sedan och tvingade hyresvärden att renovera lägenheten. Nu har samma sak upprepat sig. Återigen har hyresgästen skadat golven genom sin nitiska städning. Skadorna är identiska med den förra och i våras hade hyresvärden fått nog och sade upp henne. Hyresgästen ville inte flytta och fallet fick avgöras av hyresnämnden som nu har sagt sitt. Hyresnämnden går på värdens linje och kontraktet är rivet. Senast den 1 november ska hyresgästen ha lämnat lägenheten i Malmö.

Kostnaderna för de båda skadorna uppgår till 100 000 kronor. Hittills har hyresgästen inte reglerat sin skuld – varken för den första eller andra vattenskadan.

Läs ocksåEfter två vattenskador - nu sägs hyresgästen upp

 

Läs också Bodde i en dödsfälla – fick kompromissa med värden Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde Naken hyresgäst skrämmer grannbarnen – riskerar kontraktet Skyllde vattenförbrukning på barnbarnen - kastas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.