Annons

Blötberget till hyresnämnden igen

Ludvika Hyresgästföreningen tar återigen Blötbergets fastigheter till Hyresnämnden. 14 hyresgäster har brister i sina lägenheter.

Hyresgästföreningen företräder 14 av hyresgästerna som hyr av Blötbergets fastigheter i Ludvika kommun begär nu åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden i Västerås.

Flera av hyresgästerna har problem med köksfläktar som inte fungerar, trasig ytterbelysning, trasiga trappor och ledstänger och läckande kranar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det finns också problem med ohyra, köksluckor som inte går att stänga och i två fall saknas det ugnsluckor i spisarna. Hyresgästerna upplever att hyresvärden ignorerar dem när de påpekar fel och att när värden lovar att komma och titta så utförs inte reparationerna trots löften om åtgärder.

Annons

I januari i fjol var hyresvärden uppe i hyresnämnden och de reparationer värden ålades att göra då blev gjorda men sedan dess har bristerna blivit fler.

– Vi har påtalat de aktuella bristerna under våren men inget har hänt och nu bedömer jag att förvaltningen inte fungerar och därför har jag vänt mig till hyresnämnden igen, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge som är hyresgästernas ombud.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

I sin begäran till hyresnämnden begär Jonas Fredriksson att alla brister ska vara åtgärdade senast sista augusti och att hyresgästerna dessutom ska få hyresreduktion.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.