Annons

Bo granne med ett skelett

Visby En del sägs ha lik i garderoben, men den ryska gården i Visby har faktiskt ett riktigt skelett i källaren. Nu är det udda hyreshuset ute till försäljning.
Foto: Bertwig fastighetsförmedling
Ryska gården i Visby har en ovanlig hyresgäst i källaren.

Det lilla hyreshuset innanför ringmuren uppfördes på 1700-talet på platsen för en tidigare medeltida kyrka och begravningsplats. På 70-talet grävdes en av gravarna fram och i en öppen kista visas kvarlevorna av vad man tror är en präst från 1200-talet.

– Det var ganska prominenta personer som begravdes i kyrkan, så det kan vara en präst eller någon som gav pengar till kyrkan, säger Per Widerström, arkeolog på Gotlands museum, som har en utställning om den ryska kyrkan i husets källare.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det lite ovanliga hyreshuset är nu till salu. Utgångspriset är satt till åtta miljoner kronor, men mäklaren tror inte skelettet avskräcker någon köpare.

– Det är verkligen ett udda hus, men försäljningen ser ut att gå bra. Det har kommit in flera bud, säger mäklaren Leif Bertwig.

Annons
Läs också Hyresvärden sätter stopp för reklam Så vill de förbättra sitt kvarter Störande krog får böta 100 000 kr De vill köpa hus av Gotlandshem Sägs upp efter olovlig uthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.