Annons

Hyresvärden sätter stopp för reklam

Visby Hyresvärden Kuststaden klistrade "ingen reklam, tack" på alla lägenhetsdörrar - men utan att fråga hyresgästerna om lov. Enligt bolaget är lapparna tänkt som en service.
Foto: Jenny Knutsson
Ingen reklam här enligt Kuststadens uppsatta lappar i stadsdelen Gråbo.

Hyresvärden Kuststaden är Gotlands största privata hyresvärd med över 900 lägenheter i Visby. Under hösten fick de boende i bland annat stadsdelen Gråbo lappar med ”ingen reklam tack” uppklistrade på sina lägenhetsdörrar.

— Vi ser ju att det är många som slänger reklamen direkt i soporna som brännbart. Det är resursslöseri, att man inte läser den och att man inte sorterar den. Det kan vara svårt att få tag i en skylt eller skriva ut på en skrivare. Det blir inte alltid att man tar tag i det, så det är en tjänst vi erbjuder, säger Robert Pejic, förvaltningschef på Kuststaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har ni frågat hyresgästerna om de vill ha de här skyltarna?

— Nej, vi har berättat om det på hyresgästmöten att vi ska göra det, men alla är ju inte med där även om alla är inbjudna. Då har folk tyckt att det varit en bra grej, men vi har inte gått ut och frågat alla.

Annons

Ska inte hyresgästerna själva få avgöra om de vill ha reklam eller inte?

Läs ocksåHyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster?

— Ja då tar man bort klisterlappen så får man reklam. Man avgör det helt själv. Risken är om vi delar ut lappen i brevlådorna så slängs den. Vi valde att sätta upp den och så har vi informerat om det.

Vad har ni fått för reaktioner?

— Det är någon enstaka som har blivit lite sur. Det är alltid de som skriker högst som hörs, men de som tycker det är positivt har inte hört av sig, men jag vet att det är många.

Annons
Läs ocksåGotlandshem stoppar nytt kontorsbygge

Är er förhoppning att det ska leda till minskade sopmängder?

— Nja, det tror jag inte det blir. Förhoppningen är att hyresgästerna blir glada och att det blir lite snyggare. Det blir mer enhetligt än att alla gör egna lappar med ”reklam nej tack”, säger Robert Pejic på Kuststaden.

Läs också Så vill de förbättra sitt kvarter Gotländska hyresvärdar kluvna om laddstolpar Nya ägare får tumme upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.