Annons

De vill köpa hus av Gotlandshem

Gotland Boföreningen Kakelugnen i Terra Nova och Viruddens utvecklingsbolag. Det är två intressenter som nu vill ta över cirka 40 hyreslägenheter av kommunägda Gotlandshem.

Hyresvärden Gotlandshem har flaggat för att sälja av vissa hyresfastigheter för att minska underhållsbehovet och finansiera upprustningsåtgärderna i beståndet. Vilka fastigheter som hamnar på säljlistan kommer att presenteras närmare i vår.

Men redan nu finns två objekt som inom kort kan få nya ägare. Det handlar om 16 radhuslägenheter i När som Viruddens utvecklingsbolag vill ta över samt 23 hyreslägenheter i Terra Nova i Visby som i dag blockhyrs av boföreningen Kakelugnen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Virudden har hyreslägenheter redan i dag och vill utöka sitt bestånd i När och boföreningen vill bilda kooperativa hyresrätter på Terra Nova, förklarar Elisabeth Kalkhäll, vd på Gotlandshem.

Försäljningsärendet ska upp på Gotlandshems styrelsemöte i slutet av mars. När det gäller försäljning av större fastighetsbestånd måste frågan beslutas av regionfullmäktige, medan mindre bestånd kan beslutas av styrelsen.

Annons

— Det blir styrelsen som får avgöra om det här ska tas i styrelsen eller om det ska vidare till fullmäktige, säger Elisabet Kalkhäll.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

Viruddens utvecklingsbolag har i dag 6 hyreslägenheter i När, men ser fram mot att utöka beståndet.

— Det är lite för lite lägenheter för att vi ska kunna skaffa en vaktmästare, så därför vill vi ha fler lägenheter. Vi vill att folk ska bo kvar här på landsbygden och inte flytta in till Visby, säger Erling Häglund som sitter i styrelsen för Viruddens utvecklingsbolag.

Annons

 

Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"

 

Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.