Annons

Boende i Sunne fryser

Sunne Hyresgästerna på Sundgatan i Sunne fryser. Bostadsbolaget menar att det bland annat är den höga luftfuktigheten som ställer till problem.

Rått, kallt och fuktigt – det upplever hyresgästerna på Sundsgatan att de haft det under det senaste året, det skriver tidningen VF.

– Jag har dubbla mattor och flyttkartonger under mattorna, säger Ilona Allard till tidningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna säger att enda gången det blir riktigt varmt är när de haft spisen igång.

Annons

Problemen är kända av bostadsbolaget och Jörn Okan (M) som är tillförordnad vd och ordförande i Sunne Bostads AB säger att de arbetar på en lösning.

Värmen ska slås på automatiskt när temperaturen sjunker utomhus. Men så har det inte blivit.

Annons
Läs ocksåÄldre kvinna täcker fönstren med madrasser mot kylan – lever i mörker: "Riskerar frysa ihjäl"Kvinnan täckte fönstren för att slippa frysa. OBS! Bilden föreställer inte kvinnan.

-Det är möjligt att vi har haft ett inställningsfel som vi inte upptäckt. I år har det varit särskilt svårt med enormt hög luftfuktighet, säger Jörn Okan till tidningen VF.

Läs också Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Kall juldag och ingen dusch på sju veckor för Anna-Lisa, 94 Persienner bästa botemedlet mot värmebölja – men ingen självklarhet i din lägenhet Deras hem överhettas - och värre blev det när värden kastade persiennerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.