Annons

Bollspelande barn – inte skäl nog för uppsägning av familj i Båstad

Båstad Hyresgästerna menar att grannarna stör och att deras hyreskontrakt bör avslutas. Hyresvärden anser att det hela handlar om en helt vanlig barnfamilj. Nu har hyresnämnden sagt sitt i den infekterade grannfejden.
Foto: Pixabay
Barnens bollspel på gården blev starten på ett långdraget grannbråk i Båstad.

Den varma våren och sommaren väckte inte bara barnens lust att spela fotboll på innergården i Båstad. Våren 2018 blev även starten för en infekterad grannfejd som bland annat har lett till en namninsamling och flera förhandlingar i hyresnämnden.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Båstadhems beslut att förbjuda bollspel på innergårdar i ett av sina bostadsområden. Förbudet blev verklighet efter att flera hyresgäster uppgett att de stördes av de ständiga dunsarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter en uppmaning från hyresvärden fotograferade hyresgäster bollspelande barn som trotsade förbudet. Enligt hyresgästernas utsago blev de då kallade pedofiler. 

Annons

I december mötte Båstadhem två grannar som drivit ett åtgärdsföreläggande mot värden i hyresnämnden. De boende ville få sin hyresvärd att avsluta hyreskontraktet med den barnfamilj som de anser är kärnan i konflikten.

Enligt handlingar från hyresnämnden i Malmö ansåg Båstadhem inte att de utpekade personerna störde ordningen utan att det handlade om en ”helt vanlig barnfamil”.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

I sitt beslut uppgav hyresnämnden att de inte ifrågasätter hyresgästernas uppgifter om de upplevda trakasserierna, däremot menar nämnden att det krävs tyngre bevis för att hyresvärden ska avsluta hyreskontraktet med de berörda personerna.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.