Annons

Bopolitiskt event lockade många

Borlänge En het stol. Dueller. Utfrågningar. Frågesport. Det var något av det som hände i Lilla Almedalen i Borlänge igår. Temat var bostadspolitik och arrangerade gjorde hyresgästföreningarna i Dalarnas län.
Foto: Jessica Collin
Hundratalet intresserade kom till Dalaföreningarnas bostadspolitiska event Lilla Almedalen i Borlänge igår. På podiet riksdagsledamöterna Jan Lindholm, Miljöpartiet och Carl-Oskar Bohlin, Moderaterna. Moderator Niclas Johansson till höger.

Ett hundratal åhörare ägnade måndagseftermiddagen på hotell Galaxen i Borlänge åt bostadspolitik. Lilla Almedalen kallades det bostadspolitiska eventet som gästades av riksdagsledamöter från alla partier och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

Unga socialdemokrater ordduellerade mot unga moderater och riksdagsledamöterna fick ge sin syn på bostadspolitiken i framtiden. Marie Linder fungerade som recensent och gav Hyresgästföreningens syn på både regionala och nationella åsikter och planer.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Arrangemanget hölls för första gången detta valår men det kan återkomma, säger Annakari Berglund, bostadspolitisk strateg på Hyresgästföreningen i Borlänge:

– Många av dem jag pratade med ville att vi ska ordna flera event som det här. Kanske kan vi komma tillbaka vartannat år och följa upp vad politikerna sagt och vad som hänt sedan sist.

Annons
Läs också Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.