Annons

Bostadsbolag säljer 117 radhus till hyresgäster

Södertälje Telge Hovsjö säljer 124 hyresradhus i Hovjö till hyresgästerna för 104 miljoner kronor. "Jag är mycket nöjd och ska sitta här hela livet", säger Thamer Al Yonany, en av de som vill ombilda.
Foto: Kenneth Samuelsson
Thamer Al Yonany är jätteglad över att få köpa sitt radhus.

Det har varit en minst sagt segdragen process sedan Telge Hovsjö redan 2014 började planera för att ombilda 124 hyresradhus på Varnbäcksvägen i Hovsjö till bostadsrätter. En majoritet av hyresgästerna har sagt ja men ombildningen har stoppats på grund av att banken inte velat låna ut pengar till bostadsrättsföreningen och till alla som vill köpa. Men nu är köpet klart och tillträdet sker första mars.

Thamer Al Yonany, har velat köpa i flera år och är en av de som nu köper sitt radhus på 96 kvadratmeter för 723 000 kronor, utöver månadsavgiften på 3 850 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är mycket bra pris och jag är glad för mig och min familj. Men allt måste renoveras och jag tror det kostar 300 000 -400 000 kronor, säger han.

Annons

En annan som är nöjd är Juan Copovi Mena, vd för bostadsbolaget och en av de som drivit på affären.

– Jag är jättenöjd, det är jättebra för området, säger han.

Annons
Läs ocksåTvärstopp för stor ombildning i Hovsjö
Läs också Ombildning i Hovsjö försenas Hyresgäst fick halva radhuset målat Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.