Annons

Ombildning i Hovsjö försenas

Södertälje Politiker och majoriteten av hyresgästerna har sagt ja till ombildningen av 117 radhus i Hovsjö. Men svårighet att få banklån gör att försäljningen ännu inte blivit av.
Foto: Kenneth Samuelsson
Thamer Al Yonany är jätteglad över att få köpa sitt radhus.

Enligt Raffi Khatchadourian, ordförande i bostadsrättsföreningen på Varnbäcken i Hovsjö, är skälet till att försäljningen bromsats, att den bank som lovat lån sedan drog sig ur. Nu för föreningen samtal med en annan bank och han tror att det dröjer det ett par månader innan köpet av lägenheterna från Telge Hovsjö blir av.

– Vi för diskussioner om lånet till föreningen på cirka 60 miljoner kronor. Men de flesta hyresgäster har fått lånelöfte så jag tror det kommer att lösa sig, säger Raffi Khatchadourian.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

En av de som har fått lånelöfte och vill köpa är Thamer Al Yonany. Han är tycker att servicen från Telge Hovsjö är bra och att de tar hand om småreparationer på ett bra sätt. Däremot skulle han vilja att de satsade mer på underhåll som målning.

– När man pratar med dem säger de att de inte har pengar att fixa saker, jag har bott här i fem år och har fått tapetsera själv, säger han.

Annons

Skälet till att de han vill köpa sitt radhus är att han vill göra i ordning lägenheten.

Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

– Köper man kan man göra som man vill i lägenheten. Sedan kommer vi att göra i ordning husen på utsidan också, säger han.

Det var i maj som en majoritet av hyresgästerna sade ja till att köpa de 117 hyresradhusen  på 96 kvadratmeter för 104 miljoner kronor. Varje radhus kostar 618 000 kronor och avgiften beräknas bli 3 900 kronor i månaden. Därtill kommer kostnaden för värme som kan vara hög.

Annons

– Husen värms upp med el-element och ibland kan det kosta 2 500 kronor i månaden, säger Thamer Al Yonany.

Läs ocksåEfter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar stridMäklare inblandad i ombildningsfiffel
Läs också Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.