Annons

Bostadsbristen breder ut sig i Skaraborg

Västra Götaland Det blir allt svårare att få tag på en hyresrätt. Elva av 15 kommuner i Skaraborg visar att det är brist på hyreslägenheter. Störst är bristen på större lägenheter, enligt en enkätundersökning som länsstyrelsen gjort.

​Bostadsbristen gör att kommunerna får svårt att bygga ut. Störst behov av nya bostäder finns i Skövde, tätt följt av Vara. Ungdomar, medelålders, äldre och funktionshindrade har svårast att få tag på en bostad. 

Annons
Kommunerna lever inte upp till kravet i lagen om bostadsförsörjning, som säger att kommuner ska upprätta bostadsförsörjningsriktlinjer. Bara tre kommuner har en sådan i dagsläget: Lidköping, Mariestad och Vara.
De största hindren för att komma igång och bygga är höga kostnader och villkoren att få låna pengar.
Gullspångs kommun avviker. De har svårt att hyra ut de bostäder som finns i dag.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.