HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadskris inför terminstarten – igen

Sundsvall På torsdag är sista registreringsdag för att omfattas av bostadsgarantin. Men Mitthems studentlägenheter är redan slut. På tisdagsmorgonen stod drygt 50 studenter utan lägenhet.

I fjol hade Mitthem 130 bostadslösa i kö när tiden gick ut. Situationen räddades i sista stund av olika samarbetspartners som exempelvis Sidsjö Hotell och Konferens tillsammans med HSB.

– Vi har redan inlett diskussioner med fler olika aktörer för att förbereda för den stora studentinflytten, säger Camilla Hjältman, kundcenterchef på Mitthem.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Sundsvalls kommun har bostadsgaranti för förstaårsstudenter. I fjol blev det extra tufft att uppfylla garantin då det blev en överraskande stor efterfrågan på studentlägenheter inför höstterminstarten. Samtidigt har bolaget stora vakanser på studentlägenheterna under övriga året.

– Att vi skulle avsätta fler lägenheter till studenter är inte försvarbart gentemot de 10 000 personer som vi har i kö till våra övriga lägenheter, säger Camilla Hjältman.

Vid midnatt på torsdag går anmälningstiden ut för att kunna få omfattas av bostadsgarantin.

Läs ocksåNästan 80 000 studentbostäder saknas i Stockholmsområdet – studenten Gustav: "Inte hållbart"Gustav Olsson

– På fredag morgon börjar vi jobba med listan och arbetar efter studenternas kötid. Men det är bara ungefär tre veckor vid terminsstarten på hösten som vi inte kan erbjuda lägenheter till alla studenter. När några veckor har gått in på terminen brukar problemet vara löst, säger Camilla Hjältman.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.