Annons

Bostadsrättförening vill sparka ut tandklinik

Helsingborg Tandkliniken har hyrt en lägenhet av bostadsrättsföreningen sedan 2008. Nu vill föreningen att hyresgästen ska sägas upp. Orsaken är otillåten andrahandsuthyrning.
Foto: Pixabay
Bostadsrättsföreningen i Helsingborg vill säga upp sin tandklinikhyresgäst. Nu avgörs tvisten i hyresnämnden.

Tandkliniken har hyrt ettan i Helsingborg på 39 kvadratmeter till sin personal. Bostadsrättsföreningen hävdar att så har skett fram till 2013. Därefter ska lägenheten ha hyrts ut till för dem okända människor i perioder av i snitt två månader i taget. Enligt bostadsrättsföreningen är det inte tillåtet att hyra ut i andra hand.

Tandkliniken hävdar att det var deras anställda som fått bo där gratis vilket bostadsrättsföreningen inte tror på. I föreningens skrivelse till hyresnämnden framgår att: ”Alla personerna som bott i lägenheten ser ut som de är sysselsatta med arbeten som murare, snickare m.m.”

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsrättsföreningen har sagt upp hyreskontraktet som slutade att gälla den 31 maj. Tandkliniken som tog emot uppsägningen i februari har bestridit denna. Nu ska hyresnämnden avgöra tvisten. Ett sammanträdesdatum är ännu inte utsatt.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.