Annons

Bostadsrättförening vill sparka ut tandklinik

Helsingborg Tandkliniken har hyrt en lägenhet av bostadsrättsföreningen sedan 2008. Nu vill föreningen att hyresgästen ska sägas upp. Orsaken är otillåten andrahandsuthyrning.
Foto: Pixabay
Bostadsrättsföreningen i Helsingborg vill säga upp sin tandklinikhyresgäst. Nu avgörs tvisten i hyresnämnden.

Tandkliniken har hyrt ettan i Helsingborg på 39 kvadratmeter till sin personal. Bostadsrättsföreningen hävdar att så har skett fram till 2013. Därefter ska lägenheten ha hyrts ut till för dem okända människor i perioder av i snitt två månader i taget. Enligt bostadsrättsföreningen är det inte tillåtet att hyra ut i andra hand.

Tandkliniken hävdar att det var deras anställda som fått bo där gratis vilket bostadsrättsföreningen inte tror på. I föreningens skrivelse till hyresnämnden framgår att: ”Alla personerna som bott i lägenheten ser ut som de är sysselsatta med arbeten som murare, snickare m.m.”

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Bostadsrättsföreningen har sagt upp hyreskontraktet som slutade att gälla den 31 maj. Tandkliniken som tog emot uppsägningen i februari har bestridit denna. Nu ska hyresnämnden avgöra tvisten. Ett sammanträdesdatum är ännu inte utsatt.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.