Annons

Bostadsrättförening vill sparka ut tandklinik

Helsingborg Tandkliniken har hyrt en lägenhet av bostadsrättsföreningen sedan 2008. Nu vill föreningen att hyresgästen ska sägas upp. Orsaken är otillåten andrahandsuthyrning.
Foto: Pixabay
Bostadsrättsföreningen i Helsingborg vill säga upp sin tandklinikhyresgäst. Nu avgörs tvisten i hyresnämnden.

Tandkliniken har hyrt ettan i Helsingborg på 39 kvadratmeter till sin personal. Bostadsrättsföreningen hävdar att så har skett fram till 2013. Därefter ska lägenheten ha hyrts ut till för dem okända människor i perioder av i snitt två månader i taget. Enligt bostadsrättsföreningen är det inte tillåtet att hyra ut i andra hand.

Tandkliniken hävdar att det var deras anställda som fått bo där gratis vilket bostadsrättsföreningen inte tror på. I föreningens skrivelse till hyresnämnden framgår att: ”Alla personerna som bott i lägenheten ser ut som de är sysselsatta med arbeten som murare, snickare m.m.”

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Bostadsrättsföreningen har sagt upp hyreskontraktet som slutade att gälla den 31 maj. Tandkliniken som tog emot uppsägningen i februari har bestridit denna. Nu ska hyresnämnden avgöra tvisten. Ett sammanträdesdatum är ännu inte utsatt.

Annons
Läs också Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Jonas hyrde ut via Airbnb för att klara hyran – nu kastas han ut Ohållbara förklaringen: hyrde inte svart, matade bara fiskarna Andrahandshyresgäst länsade lägenhet på möbler - därför döms hon inte för stöld Hyrde ut och lämnade landet – klättrade sedan in genom fönstret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.