Annons

Bostadsrättsförening i konkurs

Upplands-Bro En bostadsrättsförening med 18 lägenheter på Rankhusvägen i Kungsängen har gått i konkurs. Det innebär att innehavarna förlorar sina insatser.

De kan nu välja att bo kvar som hyresgäster och låta konkursförvaltaren sälja fastigheten. Eller också lånar de pengar en gång till och köper husen igen.

– Ytterligare ett problem med konkursen är att tre personer nyligen sålt sina lägenheter, men konkursförvaltaren kommer inte att låta köparna bli medlemmar i bostadsrättsföreningen.
Så sannolikt kommer dessa köp att gå tillbaka, säger P-O Brogren, pressansvarig på Hyresgästföreningen, region Stockholm.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

De aktuella husen byggdes som bostadsrätter 1992 och föreningen har länge dragits med dålig ekonomi. Tanken var att rädda situationen genom att medlemmarna skulle betala in ett ordentligt engångsbelopp. Men när pengarna inte kom in begärde banken föreningen i konkurs.

– Det här visar vilka problem som kan uppstå om en bostadsrättsförening inte klarar sin ekonomi och går i konkurs. Något som man bör tänka på i samband med alla ombildningar som nu är aktuella, menar P-O Brogren.

Annons
Läs också Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.