HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Botkyrkabyggen vill höja hyran med 1,8 procent

Botkyrka En höjning med lite över en hundralapp för en trea. Så mycket vill Botkyrkabyggen höja hyran med nästa år. Men Kim Lindholm på Hyresgästföreningen tycker det är för mycket.

– Jag hoppas att de inte tror de kommer att få igenom den höjningen, säger Kim Lindholm, ordförande Hyresgästföreningen Botkyrka/Salem, angående Botkyrkabyggens krav.

Han säger att det kanske låter lite med 1,8 procent eller cirka 120 kronors höjning i månaden för en trerummare, men att det blir 1 500 kronor per år.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

– Vi vet att bolaget behöver pengar till upprustning men tycker inte att kollektivet ska ta så stor del av upprustningskostnaden. Vi har redan tagit ansvar och gått med på ganska stora höjningar tidigare år, säger han.

Bosse Johansson, (S) och ordförande i Botkyrkabyggen, vill inte kommentera förhandlingarna och bolagets yrkande.

Hem & Hyra har försökt nå bolagets vd Ulf Nyqvist för en kommentar utan att lyckas.

Läs ocksåBotkyrkabyggen ska sätta upp 500 laddstolpar
Läs också Blodspår satte fast inbrottstjuvar Ökad kriminalitet i Storvreten – tryggare i Tensta Botkyrkabyggen: utsatta områden ska bort från lista 2025

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.