Annons

Boxholmshus vill höja hyrorna

Boxholm Boxholmshus vill höja hyran med 2,9 procent 1 april. Bland annat ligger ökade kostnader för vatten, avlopp och sophämtning bakom kravet.

En höjning med 2,9 procent skulle innebära att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden skulle bli 145 kronor dyrare.

Hyresgästföreningens förhandlare Erik Malmberg konstaterar att kravet ligger på ungefär samma nivå som hos de flesta andra kommunägda bostadsbolag när det gäller 2013 års hyror.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Så det är inte ett anmärkningsvärt utgångsbud, men vi ska ju förhandla om saken, säger han.

Enligt Boxholmshus vd Fredrik Noaksson är det ökade driftskostnader som till stor del ligger bakom kravet. Bland annat höjs taxorna för vatten, avlopp och sophämtning. Liksom i flera andra mindre kommuner är det kommunala bostadsbolaget som ansvarar för driften av vatten- och avloppsreningsverk. Men taxorna beslutas av politikerna i kommunfullmäktige.

Annons

– Den taxebundna verksamheten ska bära sig själv och när kostnaderna ökar så påverkar det även hyresgästerna, säger Fredrik Noaksson.

Läs ocksåHär håller solceller nere hyrorna

Dessutom vill Boxholmshus satsa på renoveringar och ombyggnationer.

– Vi har ett eftersatt underhåll som vi behöver komma i kapp med. En stor del av vårt bestånd är från 60- och 70-talen och det är dags att underhålla.

Bolaget planerar också att bygga ut och glasa in balkonger på Dalgårdsgatan och eventuellt också i Bjursdalen.

Annons
Läs ocksåCorona försenar nya lägenheter

– 2,9 procent är ett önskemål från vår sida. Nu ska vi förhandla, så får vi se var vi landar, säger Fredrik Noaksson.

Förhandlingen inleds på torsdag, 28 februari.

Läs också Fler vill bo i nybyggt i Boxholm Nya lägenheter byggs i Boxholm - trots bidragsstrul Tillstånd krävs efter p-problem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.