Annons

”Bra att Värmdö Bostäder fortsätter vara största ägare”

Värmdö ”Inte toppen men helt okej lösning”. Så kommenterar Susanne Sjöblom, ordförande i Hyresgästföreningen Nacka Värmdö, att 49 procent av Värmdö Bostäder ska säljas.

Igår skrev Hem & Hyra att politikerna i Allians för Värmdö och Socialdemokraterna är överens om att sälja 49 procent av det kommunala bostadsbolaget Värmdö Bostäder.

Susanne Sjöblom, ordförande i Hyresgästföreningen Nacka Värmdö, skulle helst se att ingen del av bolaget såldes. Men hon är ändå nöjd med överenskommelse mellan de politiska partierna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är bra att de säljer 49 procent av aktierna i bolaget och inte ett visst antal lägenheter till ett privat bolag. På så sätt är Värmdö Bostäder fortfarande majoritetsägare och ett kommunalt bolag som man som väljare kan påverka, säger hon.

Annons

Hon tycker det är bra att det är en blocköverskridande överenskommelse som ger politisk stabilitetet eftersom den inte kommer att rivas upp och att det gick så fort att bli klara.

– Det är också bra att överenskommelsen innebär att 2/3 av den pengarna från försäljningen ska användas till att bygga nya hyresrätter och renovera Värmdö Bostäders befintliga bestånd, säger hon.  

Läs ocksåByggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Hur det går med Hyresgästföreningens arbete med att försöka få till stånd en folkomröstning för att stopp försäljningen, vet hon inte i dagsläget.

Annons

– Styrelsen ska träffas på lördag och ta ett beslut om hur vi ska göra, säger hon.

Läs också Allergiker anmälde fuktskada - fick vänta 10 månader på hjälp Värmdö Bostäder höjer hyran Hyresvärd bröt upp tolv förråd – flyttade hyresgästernas saker Missnöje efter Värmdö Bostäders renovering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.