Annons

Brandattack mot bovärdskontor

Borås Natten till söndag eldhärjades ett av AB Bostäders bovärdskontor. Branden var en av flera som under helgen har utbrutit på olika platser i Borås.
Foto: Lennart Magusson/Borås Tidning
AB Bostäders bovärdskontor har spärrats av för teknisk undersökning.

Larmet om branden i bovärdskontoret på Hässleholmen kom sent på söndagkvällen. Räddningstjänsten var på plats strax före klockan 22.30 men då hade kontoret redan eldhärjats allvarligt. I dag är lokalen är sotfylld, fönsterrutorna har krossats och mycket viktigt material, som nycklar, mappar och kontrakt, kommer att behöva omfattande saneringsarbete.

– Vi har ännu inte fått öppna mappskåpen men vi tror inte att dokumenten är förstörda. De går att sanera men det handlar om ganska mycket jobb, säger Kai Jacobson som är bovärdschef.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Platsen är nu avspärrad och bevakas av väktare. Polisen är säker på att det rör sig om ett brott.

– Vi håller på med en teknisk undersökning men vi kan redan nu säga att branden troligtvis är anlagd. Det finns ingen naturlig brandorsak, säger Eric de Verdier, inre befäl i Borås.

Han uppger att det finns vittnen till händelse.

Annons
Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

– Det finns folk som har sett människor lämna platsen, säger han.

Branden är en av flera som utbröt på olika platser i Borås i helgen. En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för en bilbrand men de olika händelserna utreds än så länge separat.

– I nuläget misstänks han inte för någonting annat, säger Eric de Verdier.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Bovärdskontoret på Hässleholmen erbjuder service till omkring 3000 hyresgäster på Hässleholmen, Hulta, Brämhult och Trandared. Förhoppningen är att hyresgästerna snart ska kunna träffa sina bovärdar i provisoriska lokaler, säger Kai Jacobson på AB Bostäder.

Annons

– Vi hoppas kunna öppna redan i morgon så att vi kan återbörda servicen till hyresgästerna, säger han.

Under dagen har han och andra representanter för bostadsbolaget träffat politiker, polis och räddningstjänst under ett akutinkallat möte.

– Vi tar det här på allvar och kommer att samverka med polis och räddningstjänst. Det första vi ska göra är att gå ut med information till hyresgästerna så att de kan känna sig trygga. Vi har även extra hyrt in extra bevakning från Securitas och kommer eventuellt att ordna en extra trygghetsvandring, säger Kai Jacobson.

Läs också Ex-missbrukare vill avromantisera drogmissbruket i bostadsområden Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Avslöjanden om Bostäder i Borås chockar hyresgäster: "Trodde de var noga med att följa lagen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.