Annons

Bränder skapar oro bland hyresgäster

Uppsala På några veckor har det brunnit elva gånger kring Bandstolsvägen i Valsätra. Hyresgästen Karin fick sitt förråd förstört och vill inte längre bo kvar i området.

I söndags kväll slog hennes granne larm om att det brann i hennes förråd på Bandstolsvägen.  Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde förhindra att elden spred sig vidare. Men förrådet brann ut helt och polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Allt är borta, möbler, sängkläder och datorn som Karin, som egentligen heter något annat, hade så många bilder och minnen i.
– Jag mår inte alls bra av det här, jag kan inte sova på nätterna och inte mina grannar heller.
Efter den senaste tidens incidenter har Karin och hennes sambo fått nog, och nu tänker de flytta ifrån Valsätra.
– Vi ska väck, vi orkar inte bo här längre, det är för mycket ligister. De står under fönstren på kvällarna och gapar och skriker, stör folk som vill sova.

Branden är bara en i raden i området den senaste tiden. Sedan den 7 januari har det brunnit vid totalt elva tillfällen på kvällar och nätter, senast igår kväll i ett fristående soprum på Bandstolsvägen. På tisdagskvällen kastade någon eller några in en molotovcocktail i en lägenhet, men utan att branden fick fäste. Polisen har ännu inga spår efter förövarna.
– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

För drygt två år sedan var Gottsunda och Valsätra i mediernas fokus med bland annat bilbränder och stenkastning mot polis. Christer Nordström beklagar att de senaste årens trend har vänt.
– Det har varit en lugn och positiv utveckling i Gottsunda och Valsätra de senaste åren, säger han.

Annons
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.