Annons

Brandskadad lägenhet hamnar i hovrätten

Sollentuna Lotta Alm blev av med sitt kontrakt efter att kortslutning i Micron orsakat en brand. Nu ska hennes fall prövas i Svea Hovrätt.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Lotta Alm i Sollentuna som blev av med sin lägenhet efter sjutton år. Hyresvärden, en bostadsrättsförening, hävdar med stöd av lagen att lägenheten är så förstörd att de har rätt att säga upp kontraktet. Attunda tingsrätt gick på bostadsrättsföreningens linje, men nu har Svea Hovrätt beviljat prövningstillstånd och ska pröva ärendet igen.

– Att få prövningstillstånd är en seger i sig även om jag inte vet vad utgången av processen blir, säger Lotta Alm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hennes mål är att flytta tillbaka till lägenheten så småningom.

Annons

– Det är ju mitt hem och jag trivs jättebra i området, säger hon.

Bostadsrättsföreningen har också överklagat tingsrättens dom eftersom de var missnöjda med hur mycket pengar som Lotta Alm ska betala till föreningen.

Annons
Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.
Läs också Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.