HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brist på branddörrar i Krambos fastigheter

Kramfors Godkänt i det stora hela. Men på fyra adresser brast det när räddningstjänsten granskade brandskyddet hos det kommunala bostadsbolaget Krambo i Kramfors.

Det var vid en inventering av ett flertal av Krambos fastigheter som räddningstjänsten upptäckte brister i brandskyddet på fyra av Krambos adresser. Bostadsbolagets vd Per Eriksson säger att det rör sig om äldre fastigheter, byggda i en tid när säkerhetstänket var annorlunda jämfört med i dag.
– Räddningstjänsten var nöjd med hur det såg ut förutom det här fåtalet av punkter. De här byggnaderna har haft samma standard sen de byggdes, säger Per Eriksson.

Saker som Krambo nu ska åtgärda på de fyra olika adresserna:

Läs ocksåNär Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar
  • Ta bort brandfarligt material så som barnvagnar, från trapphus.
  • Montera dörrstängare till dörr mellan tvättstuga och trapphus, även mellan .
  • Montera in brandsäkra dörrar med dörrstängare mellan källarplan och markplan, och mellan trapphus och tvättstuga. Detta för att förhindra att en brand ska kunna sprida sig från ett plan till ett annat.

Vd Per Eriksson tycker att det är viktigt att räddningstjänsten gör dessa kontroller och bolaget har redan påbörjat arbetet med att åtgärda punkterna. Senast den 11 oktober ska det arbetet vara klart.

Läs också Sköna sommarvibbar i Sundsvall och Luleå för kvarterets unga När kulturen kommer till folket Cykeltjuven togs på bar gärning – tack vare sociala medier Brottsförebyggare vill köpa upp problemhus i Malmö