HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brudparen väntar på ny chans på Solgården

Vänersborg Ett uppskjutet bröllop. 40-årsfesten som blir ett 41-årskalas. Och självklart sommarläger för familjer igen. 2021 blir året som ska läka såren efter coronalivet. Så även på Hyresgästföreningens konferensanläggning Solgården.
Foto: Kajsa Wedberg
En sommar nästan utan gäster på Solgården, men Mia Kjellsson och Anneli Johansson har haft fullt upp med renoveringsarbeten. Så när livet återgår till det normala möts gästerna av ett fräscht Solgården.

För Mia Kjellsson och Anneli Johansson som jobbar på Solgården blev inte året alls som det var tänkt. Listan över bokningar 2020 var bättre än någonsin. Det var läger och konferenser, bröllop och kalas. Men allt fick ställas in. Det enda som fungerat som vanligt har varit uthyrningen av stugorna med självhushåll. Ja, inte riktigt som vanligt, då det faktiskt varit fler från andra regioner som sökt sig till Vänerns strand detta märkliga år.
– Det är kul, för det har kommit medlemmar från andra håll i landet och hyrt stugorna. Det är tack vare Hem & Hyra som skrivit om Solgården, säger Mia.
När vi kommer till Solgården denna höstdag möts vi av en uppfräschad anläggning. Gula paviljongen har fått nya fönster och den som kliver över tröskeln känner inte igen sig, då det är både nya golv och helt nytt kök.
I det lilla röda huset där receptionen ligger är det också helrenoverat. Mia och Anneli har lagt många timmar på att renovera.
– Vi är inga proffs på det här egentligen, men det har blivit riktigt bra, säger Anneli och sågar en bit panel som Mia sätter upp i taket på toaletten.
– Nu är huset snart tipp-topp, säger Mia.

Nya fönster och uppfräschat. Hyresgästföreningens anläggning vid Vänern är redo för en bra säsong 2021.

Och Regionordförande Lennart Derehag berättar också nyheten att man sökt om att få använda det egna kapitalet till ytterligare renoveringar av Solgården, som att byta tak och andra nödvändiga reparationer.
– Vi satsar på att nästa år ska bli ett lite mer normalt år, säger Lennart. Solgården var fullbokad sommaren 2020, men inget blev ju som det var tänkt. Men vi väljer att se det positivt, lägger detta år bakom oss och ser framåt. Bokningarna för 2021 ser redan bra ut.
Men Lennart Derehag sticker inte under stol med att kommande år kan bli tufft och att all verksamhet måste omprövas om det inte finns pengar.
– Men som det ser ut nu så har vi klarat det här året ganska bra. Och vi ser ett ljus i tunneln, om 2021 blir ett mer normalt år.
Han berömmer alla som jobbat med att rusta upp solgården, inte minst Mia Kjellsson och Anneli Johansson, som han säger har gjort ett otroligt fint jobb, både invändigt och utvändigt.

Anneli Johansson och Mia Kjellsson drar sig inte för att hugga i med arbete. Här ska de sätta panel i ett toalettutrymme.

– Det är så kul att se hur bra allt blivit. Det är ett värde för Hyresgästföreningen att ha en så fin anläggning att visa upp. Vi funderar på att öka marknadsföringen framöver, för det är ju en unik möjlighet att man på Solgården kan kombinera läger, utbildningar, konferenser, privata fester och dessutom kunna hyra stugor en helg, eller en vecka om man vill.

Så nästa år kanske de uppskjutna bröllopen kan bli av. Ett brudpar som planerat att gifta sig 2020 har redan bokat ny tid 2021. Och ett 40-årskalas blir istället en 41-årsskiva på Solgården. För nu hoppas alla på ett bättre 2021 när livet kan återgå till det lite mer normala även på Solgården.

Läs också Corona stoppar sommarens familjeläger på Solgården Jobbet på sommarläger blev kontorsarbete i Vänersborg Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng" Thorleifs lyft: blev billigare att hyra via bilpool Olofs cykel stals ur förrådet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.