HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Jobbet på sommarläger blev kontorsarbete i Vänersborg

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Det skulle bli en utomhussommar fylld av bad, sol och lek. Istället blev sommarjobbet på ett kontor i Vänersborg. Benjamin och Madeleine digitaliserar hyresgästföreningens gamla pappershandlingar. Coronan satte stopp för sommarens familjeläger på Solgården.
Foto: Kajsa Wedberg
Benjamin Vinnerholt och Madaleine Nyberg fick ändra sina planer. Istället för fritidsledarjobb på Solgården blev det kontorsjobb i Vänersborg. Allt på grund av coronan.

Benjamin Vinnerholt och Madaleine Nyberg jobbade som fritidsledare på hyresgästföreningens lägergård Solgården förra sommaren. Så när det blev aktuellt att söka sommarjobb för 2020 var de snabba att skicka in sina ansökningar. De såg fram mot ännu en sommar på familjelägret vid Vänerns strand. Men verkligheten blev inte dom det var tänkt. Risken för coronasmitta satte stopp för sommarlägret för familjer från hela regionen.

– Så istället fick vi den här chansen, att skanna och digitalisera handlingar till ett arkiv, säger Madeleine. Det var väl inte precis vad jag drömt om, men jag tänker mest på familjerna som inte får komma till Solgården, som inte får med sig de härliga sommarminnena.

Läs ocksåCorona stoppar sommarens familjeläger på Solgården

Både Benjamin och Madeleine är nöjda med hur Hyresgästföreningen löst deras sommarjobb. Båda inser att det är en speciell händelse och att de var förberedda på att det inte skulle kunna gå att genomföra sommarläger. Om det bara hade varit för barn kanske det hade gått att lösa, men när det handlar om hela familjer är det inte tillåtet av myndigheterna.

– Vi hade kunnat välja att hoppa av när inte jobbet  blev det vi hade sökt. Men vi insåg båda att det inte var så lätt att få något annat jobb och detta är bättre än inget. Vi är glada att vi fick ett jobb i alla fall, säger Benjamin.

Madeleine lägger en ny handling på skannern och Benjamin arkiverar.

Läs ocksåBarn och föräldrar får sommarminnen vid Vänern

– Det är verkligen ett helt annat jobb det här är det var förra sommaren. Vi är ju båda människo-människor och det är ju det vi helst vill göra, säger hon. Men vi träffar ju några här på kontoret och det är ju jobb som ska göras.

Båda säger att de tänker på barnen som går miste om sina första båtturer, om att få vara helt fria med badviken utanför knuten.

– Och inte bara barnen. Det var många vuxna som fann varandra förra sommaren och som knöt nya kontakter. Människor som bodde i samma kvarter, men som aldrig träffats eller umgåtts. Men vi hoppas verkligen att de får chansen nästa sommar istället, säger Madeleine.

Läs ocksåVärden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen

Själv tror hon att hon kanske inte kommer att söka sommarjobb nästa år, då hon i höst ska börja sitt nya jobb som gymnasielärare i Trollhättan. Men Benjamin kan mycket väl tänka sig ännu en sommar i Hyresgästföreningens tjänst. Han har jobbat på Solgården två år tidigare och han jobbar gärna med barnen och familjerna på sommarläger 2021.

 

Läs också Peter äter ute utan risk Grannen intill: Språket är nyckeln för Silva – siktar på att bli lärare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.