Annons

Bud lagt om Smultronbacken

Sandviken Hyresnämnden skickade i dag ett förslag till förlikning om hyrorna på Smultronbacken till parterna Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna. Förslaget är inte offentligt.

Som Hem & Hyra tidigare berättat besökte hyresnämndens ledamöter Smultronbacken i slutet av maj, artikel här. Nämnden och representanter för Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna tittade på typlägenheter och talade med några av de 288 hyresgästerna som ärendet gäller.

Hyresrådet Carl Rydeman kallar ärendet för komplicerat då det bland annat innehåller en ”mellanstation”, det förlikningsbud som de förhandlande parterna fått i dag.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De kollektiva parterna har till 10 juni på sig att svara på vårt förslag. Kommer de överens så avskriver hyresnämnden ärendet men gör de inte det går ärendet tillbaka till oss i nämnden.

Om parterna inte enas i det första skedet kommer hyresnämnden att meddela sitt beslut om vilka hyresnivåer som gäller på Smultronbacken den 23 juni.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.