Annons

Bud lagt om Smultronbacken

Sandviken Hyresnämnden skickade i dag ett förslag till förlikning om hyrorna på Smultronbacken till parterna Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna. Förslaget är inte offentligt.

Som Hem & Hyra tidigare berättat besökte hyresnämndens ledamöter Smultronbacken i slutet av maj, artikel här. Nämnden och representanter för Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna tittade på typlägenheter och talade med några av de 288 hyresgästerna som ärendet gäller.

Hyresrådet Carl Rydeman kallar ärendet för komplicerat då det bland annat innehåller en ”mellanstation”, det förlikningsbud som de förhandlande parterna fått i dag.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– De kollektiva parterna har till 10 juni på sig att svara på vårt förslag. Kommer de överens så avskriver hyresnämnden ärendet men gör de inte det går ärendet tillbaka till oss i nämnden.

Om parterna inte enas i det första skedet kommer hyresnämnden att meddela sitt beslut om vilka hyresnivåer som gäller på Smultronbacken den 23 juni.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.